18 Ocak 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 201




O ADAM BANDIRMA’DA YAKALANDI
        
       İzmir' in Bergama ilçesinde 14 gün kızı ve yeğeniyle birlikte kayıplara karışan şahıs Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yakalandı.
      İkamet ettikleri İzmir'in Bergama ilçesinden öz kızı G.D. (9) ve aynı mahallede yaşadıkları yeğeni S.D. (14) ile birlikte iki hafta önce kayıplara karısan Orhan D. (32), Bandırma Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince yanında kızı ve yeğeni ile birlikte otobüs terminalinde yakalandı. Bir televizyon kanalında yayınlanan programda eşi ve yeğeninin ailesi tarafından günlerdir aranan Orhan D.'nin Bandırma'da yakalandığı haberi ailesine verildi. Demirci'nin eşinin ve yeğeninin ailesinin haber üzerine Bandırma'ya yola çıktığı öğrenildi.
       Çocuklar G.D. ve S.D.'nin ailelerine teslim edileceği öğrenilirken, Orhan D.'nin küçük yaşta kızı kaçırmak iddiasıyla mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.


















     YAŞLI KADIN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

           İlçemiz Zeytinli Mahallesi, Kemal Balıkesir Caddesi Alfa-1 Apartmanı’nda yaşayan Turunç Yeşilbulut (68)’tan haber alamayan komşuları kadının Pako isimli köpeğinin sürekli havlaması üzerine 112 Acil Servis’e haber verdiler.
           112 Acil Servis kara saplanınca İtfaiye Amirliği arama-kurtarma ekibi devreye girdi. Ekip eve ulaşınca kadının cesediyle karşılaştı. Olay Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirilince eve gelen olay yeri inceleme ekibi araştırma ve incelemelerde bulundular.
     Ardından Turunç Yeşilbulut’un cesedi incelenmek için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. *Yeni ERDEK















KENT KONSEYİ TOPLANDI

       Erdek Kent Konseyi tarafından, geçtiğimiz günlerde bölgemizi de etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle bir değerlendirme yapmak üzere toplandı.
      Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen Erdek Kent Konseyi toplantısı Erdek Artaki Marina Restaurant’ta yapıldı.
      Toplantıda yaşanabilecek afetler karşısında yeni önlemler alınması kararlaştırıldı.
      Toplantıya, Erdek Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Erdek Ziraat Odası Başkanı Fatih Payal, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz ile Kapıdağ bölgesinde görev yapan muhtarlar katıldı.

*Yeni ERDEK















MECLİSTE İKİNCİ BİRLEŞİM

        Erdek Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci bileşimi gerçekleşti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı.
        “Evsel Katı Atık Hizmeti Ücret Tarifesi”nin belirlenmesi maddesi oy çokluğu ile komisyona havale edilirken, sözleşmeli personel alımı oy birliği ile kabul edildi.
         Yılbaşı gecesi Reina’da silahlı saldırıda şehit olan Hatice Koç’un isminin Erdek’teki sokağa verilmesi önergesi oy birliği ile kabul edilerek komisyona havale edildi.
          Yalı Mahallesi Kumluyalı Caddesi üzerinde belediyeye ait bir otelin 5 yıllık ihaleye çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi.*Yeni ERDEK















TURİZM DESTİNASYON SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

       Erdek’te “Turizm Destinasyon” sunumu gerçekleştirildi.
Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen ile Erdek Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün hazırldıkları sunum, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın bilgisine ulaşıldı.
      Sunumda, Erdek’in turizm potansiyeli, var olan turizmin çeşitlendirilmesi, günümüzün değişen turizm değerleri ve neler yapılabileceği gibi konular paylaşıldı.
Hüseyin Sarı, Erdek’e gönül ve hizmet verenlerin mücadelesiyle gelecekte muhteşem bir
turizm kenti olma yolunda ilerlediğini öne sürerek Erdek’in önümüzdeki yıllarda her şeyiyle
muhteşem olacağını dile getirdi.  *Haber Merkezi

                    















          SARI, BALIKÇILARI DİNLEDİ

        Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçemiz balıkçıları ile bir araya geldi. Erdek Limanı’ndaki balıkçıların çıktığı kahvehaneyi ziyaret eden Sarı, balıkçılarla bir süre görüşerek sorun ve isteklerini dinledi. Balıkçılarla bir araya gelen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, balıkçıların sorunlarını tek tek dinleyerek Erdek Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü görevlilerine, sorunların çözümü için talimat verdi.
        Sarı, her zaman balıkçıların yanında olduğunu söyledi.















ÇANAKKALE’DE DEPREM


      Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde art arda depremler meydana geldi. Kent 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından sabah saatlerinde 4,3 ile yine sallandı. Çanakkale'de, 01.38'deki 4,7'lik depremin  ardından 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.  Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem  Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki 4,3 büyüklüğündeki  deprem saat 07.03'te kaydedildi. Sarsıntının 6,2 kilometre derinlikte oluştuğu  belirlendi. 














BANDIRMA OTOPARKINDA ÖLÜ BULUNDU

             Bandırma ilçesinde İDO iskelesi karşısında bulunan Bandırma-spor Otoparkında İsmail Arslan (46) isimli bir şahıs ölü bulundu.
             Pazar günü orada bulunan ağacın altında cansız bedeni görenler polise ve 112 Acil Servis’e haber verdiler. İncelemede şahsın madde bağımlılığı yüzünden öldüğü
belirlendi.
            Yapılan savcılık soruşturması ve doktor kontrolü sonrası ceset Bursa Adli Tıp Morgu’na gönderildi.
(Fotoğraf: Yeni ERDEK)














DÜZLER’DE TIR KAYDI YOL KAPANDI

        Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde kar ulaşımı aksattı.
        Bandırma'dan Bursa ve Çanakkale güzergahlarına gidişlerde yollarda, şehirlerarası otobüs ve VIP araçlar da bu yönlere olan seferlerinde kar ve buzlanmadan dolayı çok zorlandı. Erdek-Bandırma arasında ulaşım kontrollü olarak sürdü.
        Erdek-Düzler arasında ise kayarak yolu kapatan tır sebebiyle ulaşım durdu. 
        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Amirliği
ekipleri, kayan ve makas kilitleyen TIR'ı yoldan kaldırarak yolu trafiğe açmayı başardı.















ERKAL’DAN SARI’YA ZİYARET

Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya iadeyi ziyarette bulundu.
Kaymakam Erkal, yaptığı ziyaretler kapsamında, 9 Ocak Pazartesi günü Erdek Belediye binasına gelerek Başkan Sarı’yı ziyaret etti.
İlçemize ait konuların da bir süre görüşüldüğü ziyaret sonrasında, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya görevinde başarılar dileyen ilçe Kaymakamı Hasan Erkal, belediye binasından ayrıldı.















     ZABITADAN SOKAK HAYVANLARINA YEMEK

    Erdek Belediyesi bünyesinde oluşturulan Zabıta Amirleri soğuk havada sokak hayvanlarını unutmadı. Hava sıcaklığının hissedilir derece de düştüğü ve yoğun kar yağışı nedeniyle, yiyecek ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ve onlara yaşam şansı vermek amacıyla, sokak hayvanları için ilçemizin muhtelif noktalarına, onlar hazırlanmış yiyecekler bıraktılar.





BU HAFTA KARNELER VERİLİYOR

          2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi 20 Ocak (bu) Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini alacak ve iki hafta sürecek sömestr tatiline çıkacak.
          İkinci dönem ise 6 Şubat 2017’de başlayacak ve 9 Haziran 2017 tarihinde
bitecek.
          Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesini söyledi.












                                  BAYAN VOLEYBOL TAKIMI ESENLER’İ MAT ETTİ

          Erdek’te oynanan Bayanlar 2. Lig 2.Grup voleybol maçında Erdekspor bayan voleybol takımı Esenler takımını 3-1 yendi.
          İlk seti 25-21 sonraki seti 25-16 önde kapatırken üçüncü sette Esenler takımı 27-25 önde kapattı. Dördüncü sette atağa geçen bayan voleybol takımı Esenler’i 25-15 yenerek maçı 3-1 kapattı.
          Erdekspor bayan voleybol takımı play-off’a yükselme yolunda önemli bir avantaj sağladı. Maçta desteğini esirgemeyen Erdekspor’lu taraftarlar maç sonunda galibiyeti davul ve zurna eşliğinde kutladılar.













ERDEKSPOR MAĞLUP OLDU

            Erdekspor, Turgutluspor deplasmanından mağlup olarak döndü.
      İlk yarıda 2-0 yenilen Erdekspor’un golünü maçın son dakikalarında Hüseyin attı.
      Erdekspor deplasmandan puan alamadan dönerken haftaya Erdek’te Gönen
Belediyespor’la oynanacak olan maçta üç puan almak istediklerini belirtti. 
(Fotoğraf: Yeni ERDEK)













BANDIRMASPOR, SAMSUNSPOR’U 2-0 YENDİ

           TFF 1. Ligi’in 17.haftasında dahil olarak Bandırma 17 Eylül Stadyumu’nda oynanan maçta Bandırmaspor, Samsunspor’u 2-0 yendi.
            İlk gol 11. dakikada Atabey Çiçek’ten gelerek ilk yarı 1-0 sona erdi. İkinci gol ise 64. dakikada yine Atabey Çiçek’ten geldi.
            Maçta başka gol gelmeyince maç 2-0 sona erdi.













HAKEME KAFA ATTI, MAÇ TATİL OLDU

        Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Gruba dahil olarak Gönen’de oynanan maçta Gönen Belediyespor-Bandırma Etispor maçı tatil edildi.
        Maç 1-1 devam ederken Gönen Belediyespor 88. dakikada bir penaltı kazandı. Penaltı kararına sinirlenen Bandırma Etispor oyuncusu Samet karşılaşmayı yöneten Murat Emre Koçyiğit’e kafa attı. Bunun üzerine maç tatil edildi.
      Maçın, 3-0 hükmen Gönen Belediyespor lehine tescil edilmesi bekleniyor.  















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.