25 Ocak 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 202




                                                    YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

    2016-2017 Eğitim Öğretim yılının birinci dönemi 20 Ocak’ta sona erdi. Sömestr olarak bilinen yarıyıl tatili de cuma itibariyle başlamış oldu.
     Milyonlarca öğrenci ve binlerce öğretmen 6 Şubat’ta tekrar ders başı yapacak.
     KARNELERİ H. ERKAL VE E. CAMGÖZ DAĞITTI
         Erdek’te karne töreni ise Reşit Mazhar Ertüzün Anaokulu, Halitpaşa İlkokulu ve 18 Eylül Ortaokulu’nda gerçekleşti.
          Öğrenciler karnelerini Kaymakam Hasan Erkal ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz’ün elinden aldı.
Karneleri dağıtan Hasan Erkal ve Erbil Camgöz öğrencilerin tatilde dinlenip, kitap okumalarını istedi.
         Ardından Erbil Camgöz ve Hasan Erkal ardından okuldan ayrıldı.
(Fotoğraf: Yeni Erdek)











                                            KENT KONSEYİ BİR KEZ DAHA TOPLANDI

         Erdek Kent Konseyi dün akşam bir gündem maddesi dahilinde toplandı. Erdek Kent Konseyi Üyeleri, İlçemizdeki tüm pansiyonların kayıt altına alınması konusunun detaylarını görüştü. Kent Konseyi gündeminde, ülkemizde son dönemlerde yaşanan terör olaylarının artması ve OHAL sebebiyle, yazın evlerini pansiyona veren vatandaşlarımızın, pansiyona verdikleri evlerini kayıt altına almak ve kimlik bildirimi yapılması konuları görüşüldü. 
         Belediye Başkanı Hüseyin Sarı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Erdek Emniyet Müdürü Erol Acar, Erdek Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Karakuş, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Vergi Dairesi Müdürü Gürsel Taşkan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz ve Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan katıldı.













KOOPERATİFTEN ZEYTİN ALIMINA UZATMA

         S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, son günlerde havaların yağışlı geçmesi nedeniyle 2016 - 2017 ürün alım kampanyası 29 Ocak 2017 Pazar günü saat 17:30'a kadar uzatıldığını duyurdu.
           Öte yandan, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarı, kooperatifin iyi yolda olduğunu açıklayıp artık kar ettiğini açıkladı. Düzeltmeleri gerektiği birkaç aksaklık olduğunu belirterek bilimsel yöntem ve çalışmalara destek verilmesi ve üreticilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.











                                         ZEYTİN SİNEĞİ İLE MÜCADELE TOPLANTISI

      Zeytin sineği ve zeytin hastalıkları ile mücadele kapsamında ilçemiz 18 Eylül Stadyumu konferans salonunda bir toplantı gerçekleşti.
      Erdek Belediye Başkanı ve Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Nabi Alper Kumral, konuşmacı olarak katıldı. Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör’ün de katıldığı toplantıda zeytin sineği ile mücadele ve alınabilecek yöntemler konuşuldu.
       Başkan Sarı, yaptığı konuşmada; “Erdek ve Kapıdağ bölgesinde halkımızın önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytincilikle son yıllarda artan zeytin sineğine karşı önlem alma amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Bilimsel yöntemler ışığında alacağımız önlemler ile zeytin sineği ve zararlılarına karşı olumlu sonuçlar elde etmeyi planlıyoruz.” dedi.        Haber Merkezi















SARI’DAN MİRZA’YA ZİYARET

    Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Belediyesi’nin kar sınavını başarıyla geçtiğini açıklayarak Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Adnan Sesli ile birlikte Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.
     Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise zorlu süreci atlattıklarını söyleyerek ziyaretlerinden dolayı Sarı’ya ve Sesli’ye teşekkür etti.                                            Haber Merkezi












BOZULAN YOLLAR ONARILIYOR

     Erdek Belediyesi ekipleri, kar yağışı sonrası bozulan yollarda bakım ve onarım çalışması yapıyor.
     Erdek Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışıyla yollarda yapılan tuzlama ve küreme çalışmalarıyla yıpranan ve kırılan tretuvarlar da elden geçiriliyor.
     Bozulan yollar yeniden onarılırken, çukurlar da doldurularak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor.                                                                                 Haber Merkezi















                                                                DENİZDEN DUBA ÇIKTI
        
     Erdek-Tekirdağ ile Adalar deniz hattı araç ve yolcu taşımacılığı yapan gemilerin Erdek Feribot İskelesi’ne yanaşmalarını engelleyen dubalar itfaiye ekiplerinin sayesinde çıkarıldı.
    Gemilerin iskeleye yanaşmalarını engelleyen denizin içine düşmüş olan 1 adet 500 kg ve 1 adet 300 kg’lık dubaların denizden çıkarılmaları için çalışılma başlatıldı.
    Gemilerin yeniden iskeleye güvenle yanaşabilmelerinin önü açılmış oldu.         Haber Merkezi
















                                                 YAŞLI ADAM EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

      Erdek’te bulunan 74 yaşındaki Erol Or isimli adam, geçtiğimiz günlerde tek başına yaşadığı evinde ölü bulundu.
      Yalı Mahallesi Ziya Hekimoğlu Sokak’taki Karadeniz Apartmanında yaşayan Erol Or’dan
haber alamayan kapıcısı şüphelenerek polisi aradı.
       Balkon kapısından giren polis ekibi, Erol Or’un cansız bedeniyle karşılaştı. Banyoda ölü olarak bulunan Erol Or’un yakınlarına haber verildikten sonra Or’un cesedi incelenmek üzere
Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.  *Yeni ERDEK
      Geçtiğimiz hafta da yaşlı bir kadın evinde ölü bulunmuştu.










                                                       BELEDİYE 2016’YI DEĞERLENDİRDİ

      Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediye personelinin tümüyle bir araya gelerek, yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi.
      18 Ocak Çarşamba günü mesai saati bitiminin hemen ardından başlayan toplantı, Erdek 18 Eylül Stadı’ndaki Erdek Belediyesi Spor Tesisleri konferans salonunda yapıldı. Belediye personelinin tamamının katılımı ile düzenlenen toplantıda, 2016 yılında yapılan çalışmaların genel değerlendirmesi yapıldı.
       Toplantıdaki konuşmasının sonunda, Belediye personeline teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Sarı; “Bizler bu dönemde daha çok çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.                                                                            Haber Merkezi













ÖMER DÖNGELOĞLU ERDEK’TEYDİ

        Ensar Vakfı Erdek Şubesi organizasyonunda ilahiyatçı ve yazar Ömer Döngeloğlu tarafından cuma akşamı Agrigento Otel’de bir konferans düzenlendi. Konferansa Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması birincisi Burak Yıldız da katıldı.
         Konferansa Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan ve yönetim kurulu üyeleri ile kalabalık bir topluluk katıldı.
        Katılımcılara “İslam ve Aile Hayatı” konulu konferans verildi. Döngeloğlu’nun ardından sahneye çıkan Piri Reis Cami İmamı Mehmet
Aydın katılımcılara teşekkür etti.
        Ardından ilçe protokolü tarafından katılımcılara plaket dağıtıldı.                  (Yeni ERDEK)





















GEÇİCİ ÇÖP TOPLAMA ALANLARI TEMİZLENİYOR

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan 5 günlük kar faciası sırasında, çöp atıklarının ilçe merkezinden toplanarak, çöp döküm sahasına ulaşılamaması sebebiyle en uygun alanlarda biriktirme yapılmıştı.
Ocaklar Mahallesi yolu üzerinde ve Zeytinli Mahallesi askeri kamplar karşısında biriktirilen çöpler, çöp toplama ve dökme sahasına giden yolun ulaşıma açılması ile bulundukları geçici toplama alanlarından alınmaya başlandı. Erdek belediyesi temizlik işlerine bağlı ekipler tarafından, en kısa sürede geçici toplama bölgelerinin bu atıklardan temizleneceği ve önceki gün itibariyle bu çalışmalara başlandığı bildirildi.                                                *Erdek Doğuş














                                                   MAHALLE LİGİ’NDE FİNAL HEYECANI
 
      Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Erdek Belediye Başkanlığı’nın katkıları ile düzenlenen “mahalleler arası futbol ligi” müsabaka-
ları, dün ilçemiz Erdek Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen final maçları ile sona erdi.
       Yapılan müsabakalar sonucunda, gençlerde birinciliği Erdek Yalı Mahallesi takımı, ikinciliği ise Erdek Anadolu Lisesi elde etti. Yıldızlar kategorisinde ise; birinci Muzaffer Gürer Ortaokulu olurken, ikinci ise Recep Ahmet Mercan Ortaokulu oldu.
       Derece alan takımlara ödülleri final maçlarına katılan protokol üyeleri tarafından verildi.          *Yeni Erdek








       VOLEYBOL TAKIMI MAĞLUP

       Kadınlar Voleybol 2.Ligi’nde Erdek-spor, Sarıyer Belediyesi’ne deplasmanda 3-1 mağlup oldu.
     Sarıyer Belediyesi 18-25, 25-23, 25-21, 26-24 skorlarıyla maçı  3-1 kazandı.
     Sarıyer Belediyesi 10 puana ulaşırken Erdekspor 21 puanda kaldı.












ERDEKSPOR GÖNEN’E 3 PUAN KAPTIRDI

     Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9.Grup 15. hafta mücadelesinde 18 Eylül Erdek Stadyumu’nda Gönenspor’la karşılaştı.
     Gönenspor Belediyespor’u ağırlayan Erdekspor, sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrıldı.
     Erdekspor bu maçtan sonra 8 puanla 12. sırada yer aldı. Amatör ligde 13 takım yer alıyor.
  

     











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.