11 Ocak 2017 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 200





ERDEK ŞEHİDİNE AĞLADI


       İstanbul Ortaköy’de Reina’da olan saldırıda 39 kişi şehit düşmüştü. Hayatını kaybedenlerden biri de özel güvenlik görevlisi 27 yaşındaki Hatice Koç’tu.  Gümüşhane nüfusuna kayıtlı ve ailesi uzun yıllardır Erdek’te ika-met eden Hatice Koç, ailesi, yakınları, sevenleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğuyla ebedi istirahatgahına uğurlandı. Hatice Koç’un büyüdüğü, ilçemiz Erdek Çarşı Camii’ne getirildi. Hatice Koç’un cenazesine, Adalet Bakanı yardımcısı Bilal Uçar, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Baş-kanı Ahmet Edip Uğur, Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Garnizon Komutanı Ateş Kalkan, Erdek Emniyet Müdürü Erol Acar, Erdek Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Bandırma Ak Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, MHP İlçe Başkanı Murat Çolak, Erdek Belediye Meclis üyeleri, Bandırma Ak Parti Belediye Meclis üyesi Göksel Karlahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından, uğurlanan Hatice Koç’un Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, Erdek şehir mezarlığına defnedildi.*Haber Merkezi

























ERDEK KARA KIŞA TESLİM OLDU


   


          İlçemiz Erdek’te ilk olarak 31 Aralık’ta ardından da 7 Ocak’ta etkili olan kar güzel
manzaralar ortaya çıkarırken çile de yarattı.
     Okullar 30 Aralık ve 9 Ocak’ta (bugün) tatil edildi.
     Son olarak cuma akşamı başlayan kar çocukları sevindirirken büyüklere sıkıntı yarattı. Bazı yerlerde karın kalınlığı 40 cm’yi geçti.
     Kar sadece Erdek’te değil başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nin çoğunda
etkili oldu.
     Erdek Belediye ekipleri Ocaklar ve diğer mahallelerimizde kapanan yolları açtı.

(Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)

































FETHİ SEKİN ERDEK’TE GÖREV YAPMIŞTI

     Geçtiğimiz günlerde hain teröristlerin İzmir Ad-liyesi önünde yapmak istedikleri saldırıyı trafik polisi Fehmi Sekin önlemişti.
      Kahraman polis Fehmi Sekin 1996-2001 yılları arasında Erdek’te görev yaptığı öğrenildi.
      Fehmi Sekin memleketi Elazığ’da toprağa verildi.













ODA BAŞKANLARINDAN ERKAL’A ZİYARET

         Görevine yeni başlayan Kaymakam Hasan Erkal’a oda başkanları makamında ziyaret ettiler.
         4 Aralık Çarşamba günü Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Kaymakam Hasan Erkal’a Erdek’teki yeni görevinde başarılar dileyerek, hayırlı olması temennisinde bulundular.













2017 YILININ İLK TOPLANTISI YAPILDI

       Ocak ayı olağan belediye meclis toplantısı 4 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 16:00’da, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla, Erdek Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 10 gündem ve 2 ek gündem maddesinin görüşüldüğü aylık olağan meclis toplantısında; gündem maddelerinden 9’u CHP’li ve AKP’li meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken, 1 gündem maddesi ise İmar komisyonuna sevk edildi. Meclis toplantısının Ek gündem maddelerinde ise; 1 madde komisyona sevk edilirken, 2.’nci madde ise üyelerin oy birliği ile kabul edildi.














5 MUHTAR KÜLLİYEDEYDİ

          Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği Muhtarlar Toplantısına Çakıl Mahallesi Muhtarı Mustafa Geçici, Turan Mahallesi Muhtarı Nejat Akbay, Poyrazlı Mahallesi Muhtarı Kamil Örnekli, Kestanelik Mahallesi Muhtarı Mustafa Tonay ile Paşaliman Mahallesi Muhtarı Ziya Akaç katıldı.
           Beş mahalle muhtarımız Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıya katıldıktan sonra görevlerine geri döndüler.  (Fotoğraf: Yeni Erdek) 













                      
                                              YAZICI VE UĞUR ERKAL’I ZİYARET ETTİ
  
      Görevine yeni başlayan, Kaymakam Hasan Erkal’ın kamu kurumlarına yaptığı ziyaretlerin yanı sıra, kaymakamlığa yapılan hayırlı olsun ziyaretleri de devam ediyor.
       2 Ocak Pazartesi günü ilçemize gelen Balıkesir Valisi Esin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay
Albay Taner Büyükgöz, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve beraberindeki heyet, ilçemizde yeni göreve başlayan Erdek Kaymakamı Hasan Erkal’ı makamında ziyaret etti.
Kaymakam Erkal ile bir süre istişare eden ve Erdek’teki yeni görevinde başarılar dileyerek, hayırlı olması temennisinde bulunan heyet, ziyaretin ardından ilçemizden ayrıldı. 
(Erdek Doğuş)














KORKMAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜ

     İlçemize bağlı Ocaklar Mahallesi’nde ikamet eden 66 yaşındaki Mecit Korkmaz yakalandığı amansız hastalık nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu.
Korkmaz dün tedavi gördüğü Bandırma Devlet Hastanesinde yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti.
Devrim ve Barış Korkmaz’ın babaları emekli zeytin müstahsili Mecit Korkmaz, bugün Ocaklar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Ocaklar mezarlığına defnedildi.












HALEP’E YARDIM KAMYONU YOLA ÇIKTI

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan  Halep’e yardım kampanyası kapsamında 2 kamyon yardım malzemesi Halep’e gönderildi.
       Piri Reis Cami’sinde toplanan yardımlar kamyonların uğurlanma töreninde İlçe Müftüsü Adem Eser’in dualarıyla uğurlandı. (Yeni ERDEK) 
















BANDIRMASPOR 4 - 0 ADANA DEMİRSPOR

           Antalya’da devre arası hazırlık kampında bulunan Ban-dırmaspor, ikinci hazırlık maçını da kazandı. Bordo-beyazlı ta-kım, Adana Demirspor’u 4-0 yendi.
          Bandırmaspor, buradaki ilk hazırlık maçında Bugşaspor’u da 4-1 yenmişti. Bandırmaspor TFF 1. Ligi’nde yer alan Adana Demirspor ile ilk yarıda oynadığı  lig maçında 2-2 yenmişti. *Yeni Erdek











BASKİ KARTLI SU SAYAÇLARINI DEĞİŞTİRİYOR

           Mevcut ön ödemeli su saatlerinin üreticisi olan firmanın güncelleme yapmaması sebebiyle, dijital su saatleri Büyükşehir Belediyesi BASKİ ekipleri tarafından mekanik su sayaçlarıyla değiştirildi.
           Erdek’te su abonelerinin önemli bir kısmı tarafından kullanılan “EAS–PINAR” marka elektronik kartlı sayaçlar, bu firmanın BASKİ Genel Müdürlüğü ile kullanmakta olduğu Abone Bilgi Yönetim Sistemine entegre olmadığı, arıza ve diğer sorunlar halinde ise satıcı firma ile irtibata geçilemediğinden dolayı, söz konusu marka Elektronik Kartlı Sayaçların değiştirildi. 
           Öte yandan, Baski tarafından yapılan bu değişiklik su abonesi kullanıcılarının tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, “Zamanında 300-400
lira gibi bedeller ödeyerek aldığımız bu dijital sayaçları değiştirmeleri bizleri mağdur etmiştir. Bu teknik bir konuysa çözümü de mutlaka vardır” dedi.














KAR, VOLEYBOL MAÇINI ERTELETTİ

       Türkiye Voleybol 2.Lig Bayanlar 2.Grup’ta mücadele eden Erdekspor Bayan Voleybol takımının, 8 Ocak Pazar günü Yalova deplasman maçı, hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.
       Grup fikstüründe 10. hafta karşılaşması olan Çiftlikköy ile dün saat 14:00’de Yalova 90.Yıl Kapalı Spor Salonunda yapılması gereken karşılaşma ve tüm grupların karşılaşmaları ileriki bir tarihe ertelendi.











DEMİRASLAN’DAN ERDEK ZİYARETİ

        Ak parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ilçe teşkilatları ziyaretine başladı. Yeni Ak Parti il başkanı Hasan Demiraslan, il yönetimiyle birlikte ilçe teşkilatlarına tanışma ziyaretlerinde bulundu.              
        Ak Parti Erdek İlçe Teşkilatını ziyaret eden Hasan Demiraslan’ı Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
          Demiraslan, teşkilatların hazır olmalarını istedi.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.