27 Ağustos 2023 Pazar

ERDEK STADININ BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLMESİ REDDEDİLDİ

18 Eylül Stadı, Erdek Belediyesi'nden alınarak Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne devredilmişti. Stadın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde reddedildi.
18 Eylül Stadı, Erdek Belediyesi'nden alınarak Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne devredilmişti. Stadın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde reddedildi.
Geçtiğimiz günlerde 18 Eylül Stadı, Erdek Belediyesi'nden alınarak Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne verilmesi ve stadın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmek istenmesi Erdek halkının ve Erdeksporlu sporcuların tepkisini çekmişti.
Perşembe günü yapılan Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşmesine Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçevan başkanlık yaptı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülen gündem sırasında söz alan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Erdek Belediyesi'nin bu alanda 8 bin 203 metrekare alanı var. 1983 yılından beri bu stadı Erdek Belediyesi kırk yıldan beri kullanıyor. sürelerle iki sefer iki bin yirmi üç yılına kadar Erdek Belediyesi bu bölgeye kira bedeli ödemiştir. 2003 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı bu yer için onar yıllık kira bedeli talep etmiş ve fakat şu anda her ne hikmetse Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize bu stadın boşaltılmasını ve kiralama süresinin iptal edileceğini söyleyerek şu anda Büyükşehir'e devredilmek isteniyor. Kırk yıldan beri Erdek'in ve Erdekspor'un kullandığı stadın büyükşehire neden verildiğini anlamış da değilim. Bu konuyla ilgili biz geçerli itirazlarımızı yaptık. Fakat yürütmeyi durdurmayı reddettiler. Ben bu konuyla ilgili dava açacağım. Davayı da takip edeceğim. Burada, Erdekspor'un 150 tane çocuğu eğitim görüyor. Artı Erdekspor burada çalışmaları yapıyor. Ayrıca şu anda bizim Kastri bölgesinde 18. madde uygulaması bitmek üzere. Gençlik ve Spor Bakanlığı için burada kapalı spor salonu, stat ve bu tür işlemler yapılması için zaten yer ayırdık. Mevcut stada şu anda büyükşehir de beden terbiyesi de, bakanlık da hiçbir şey yapamaz. Yapılacak hiçbir şey yok burada. Gaye buraya bir şey yapmak değil, Erdek Belediyesi'nden bu stadı almak. Amaç bu." dedi.

Balıkesir Büyükşehir ve Erdek Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar, "Dikkat ederseniz komisyon raporu da maalesef yanlı yazılmış. 796 ada 1 parsel bir yer denilmiş, kaç metredir, kime aittir hiçbir şey yazılmamış. Bir parsel direkt Erdek Belediyesi'ne aittir başkanım. İki parselin tahsisini yapabilirsiniz ama bir parseli Erdek Belediyesi'ne ait olduğu için yapamaz kimse. Siz yıllardır Erdek Belediyesi'ne ait alanı gasp etmek istiyorsunuz. Bu, etik değil. Yücel başkanımın dediği gibi, şiir gibi yönetiyorsunuz Erdek'i." dedi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, "Erdek'e yaptığımız şeyleri burada anlatmaya kalksam saatler sürer. Son 4 yılda Erdek'in tarihinde görmediği hizmetleri yaptık biz. Erdek'te yattık, Erdek'te kalktık. En büyük protokolleri Erdek ile yaptık. 18. maddeden bahsediyorsunuz, yapamadınız. Yanlış yapıyorsunuz, 18. madde iki kez çıkar askıya. İstemiyorsanız, vazgeçiyoruz. Şiir bu kadar. Az önce Büyükşehir Başkanımızla görüştüm. Daha iyi yapabileceğinizi düşünüyorsanız vazgeçiyoruz. Ancak yapamıyorsanız da yapacağız. Burası gerçekten çok kötü. Erdek'e ve Erdekspor'a yakışmıyor. Hiçbir ilçemizde bu kadar kalitesiz ve kirli tesisimiz yok. Az önce Büyükşehir Başkanımla görüştüm. 'Biz almıyoruz, ancak Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde kalsın.' dedi. Ne sizde ne bizde kalsın, Gençlik ve Spor Müdürlüğü yapsın." dedi.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Ramazan Bahçevan, komisyon raporunun reddini oylamaya sundu ve komisyon raporu oy birliğiyle reddedildi.

    Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.