25 Mayıs 2022 Çarşamba

ZEYTİN ÜRETİCİLERİNE UYARI!

Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zeytin üreticilerinin zirai mücadelelerini en fazla %5 çiçeklenmiş bahçelerde yapmaları gerektiğini söyledi.
Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Zeytin bahçelerinde yapılan arazi kontrollerinde, özellikle güneye bakan veya yüksek kesimlerdeki zeytin bahçelerinde tomurcukların çatlayarak çiçeklenmenin başladığı, diğer bölgelerde tomurcukların yeşilden sarıya dönmeye başladığı görüşmüştür. Yapılan zeytin güvesi sayımlarımda ise gelişmesi erken giden bahçelerde çiçek nesli için mücadele zamanının geldiği, diğer bahçeler için ise 2-5 gün içerisinde zamanın geleceği tespit edilmiştir. Zeytin üreticilerimizin bahçelerinde çiçek gelişimini gözlemleyerek zirai mücadelelerini en fazla %5 çiçeklenmiş bahçelerde yapmaları gerekmektedir. %5 ve daha fazla çiçek açımı gerçekleşmiş bahçelerde kesinlikle zirai mücadele yapılmamalıdır ve zararlının meyve nesli beklenmelidir. Sulama imkanı olan bahçelerde sulama yapılması çiçeklenme ve tozlaşma oranına fayda sağlayacaktır. Üreticilerimize ilanen duyurulur." denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.