18 Aralık 2021 Cumartesi

KYİZKOS'TAKİ GERİLİM HATTINA DURDURMA KARARI

Kyzikos Antik Kenti'ne yapılması planlanan yüksek gerilim hattı mahkeme kararı ile durduruldu.
İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Kyzikos Antik Kenti'nin üzerinden İlhanlar Mahallesi ve Bandırma arasında kurulacak olan yüksek gerilim hattının geçirilmesi planlanmış, hatta bununla ilgili Çevre Etik Değerlendirme (ÇED) raporu da verilmişti.
Erdek Belediyesi konu ile ilgili yürütmenin durdurulması için dava açmıştı. Açıklanan karara ilişkin Kyzikos Antik Kenti'ne yapılması planlanan yüksek gerilim hattı için mahkemeden durdurma kararı çıktı. 
Erdek Belediyesi kararın ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Erdek Belediyesi olarak; Kyzikos Antik Kenti 1. Derece Sit alanında TEİAŞ tarafından yapılması planlanan enerji iletim hattı çalışmalarının iptali ve öncelikli olarak yürütmenin durdurulması hakkında açmış olduğumuz dava sonucunda yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.  
Tarihi eserler, bir medeniyetin tapusudur. Bizi biz yapan, geçmişimizden ve tarihimizden ışık tutan ve geçmişte ortaya neler koyduğumuzun ispatıdır. 
Dünya milletlerine bizi anlatabilecek en güzel ve en barışçıl unsur tarihi eserlerimizdir.
Korunması gerekli taşınmaz nitelikteki tarihi eserlerin bozulmasına, tahribine, yok olmasına ve zarara uğramalarına izin vermeyeceğiz." dedi.
Özel ERDEK Kyzikos Antik Kenti'ne yüksek gerilim 
hattı yapılacağı haberini 5 Eylül'de yapmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.