12 Kasım 2022 Cumartesi

ERDEK İYİ PARTİ'DE 3. OLAĞAN KONGRE

İYİ Parti Erdek İlçe Teşkilatı 3. olağan kongresini bugün gerçekleştirdi.
İYİ Parti Erdek İlçe Teşkilatı 3. olağan kongresini bugün gerçekleştirdi. 
Tek listeyle girilen seçimde, mevcut başkan Arif Demir güven tazeledi.
Gül Plaj Otel'de gerçekleşen kongreye Balıkesir İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, eski bakanlardan Baki Ataç, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, İYİ Parti İl ve İlçe Teşkilatları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İlçe Başkanı Murat Sever, oda başkanları, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Divanın seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mesajı okundu. İlk konuşma İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural tarafından yapıldı. Ural, "Sayın Genel Başkanım bir konuşmasında dedi ki: 'Öyle bir mücadele içindeyiz ki Vahdettin'in gemisine binenlerle Bandırma Vapuru'na binenlerin arasında bir mücadele içindeyiz. 10 Kasım Ata'yı Anma Günümüzde kötü bir davranışa maruz kaldık. Tıpkı bir AK Parti propagandası gibi, cumhuriyeti, Ata'yı, Milli Mücadele'yi itibarsızlaştırmak ister gibi bir programa maruz kaldık ve meclisi terk etmek durumunda kaldık. Bunu da Balıkesir halkına BASKİ su zammına indirim yapacaktı, muhalefet istemedi aramızdan ayrıldı gibi algıyla halka yansıttılar. Bu ülke iyi yönetilmiyor. Zifiri karanlığa maruz kalmadan önce son çıkışımız 2023 seçimleri. Çok önemli iki görevimiz olacak. Sahaya inmek ve halka güçlendirilmiş parlamenter sistemi anlatmak ve sandıklara sahip çıkmak. 2023 yılında bu ülkenin iyi geleceği gerçekten güneşin sarıp sarmaladığı bir Türkiye, Allah nasip ederse hep beraber ampulü patlattığımız bir Türkiye'ye 2023 seçimlerinden sonra uyanacağız. Zaten Millet İttifakı'nın adayı 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Ondan sonra da Türkiye'yi yerelde hem iyileştireceğiz hem de güzelleştireceğiz." ifadelerini kullandı.
Ural'ın konuşmasından sonra faaliyet ve mali raporlar okunarak oy birliğiyle ibra edildi. 
Siyasi konuşmaların yapılmasının ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, "Sözlerime başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve hakkın rahmetine kavuşmuş büyüklerimizi rahmetle minnetle anarak başlamak istiyorum. Terör örgütleriyle mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize ve polis teşkilatımıza başarılar diliyorum. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz söz konusu vatansa gerisi teferruattır, düsturuyla yolumuza devam ediyoruz. Biz dürüst siyaset vaat ediyoruz. Bize göre; siyaset zengin olma yeri değildir, siyaset koltuk kapma yeri hiç değildir. Siyaset bilgi, donanım, liyakat inanç, dürüstlük niteliklerini taşımayı gerektirir. Siyaset insanımızın sorunlarına çözüm bulmayı amaç edinmiş ahlaklı  kişiler gerektirir. Siyaset insana dokunabilme, samimi olma ahde vefaya uyma ve sağlam karakterli olmayı gerektirir.  Siyaset kocaman bir yürek, derin bir şefkat, sonsuz bir hoşgörü ve zor durumlarda Atatürk gibi düşünebilme yetisine sahip olmayı gerektirir. Asıl görevimiz; bu ülkeyi, başörtülünün de başı açığın da inananın da inanmayanın da herkesin huzur içinde yaşadığı kimsenin inancına, mezhebine, ideolojisine karışılmadan, hukukun herkesin hakkını koruduğu, işini düzgün yapanın kimliğine, inancına, mezhebine bakılmadan el üstünde tutulduğu, bizden olmanın değil başarının teşvik edildiği, yani liyakatin belirleyici olduğu bir ülke yapmalıyız. Konu vatanımız olduğunda bütün  farklılıkları bir tarafa bırakıp el ele vermeliyiz. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener, “Söz konusu vatanın birliği ve bütünlüğü ise hepimiz bayrak partisindeniz.” diyerek devlet adamlığının nasıl olması gerektiğini herkese göstermiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz günden beri, kuvvetler ayrılığı kargaşası başlamış, ülkemizde  işsizlik, ekonomik kriz ve ötekileştirme had safhaya çıkmıştır. Ülkemizi; cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçirmek, ittifak yaptığımız diğer siyasi partilerin de partimizin de ana hedefidir. Hep birlikte el ele verip, kadirşinas Türk milletinin demokrasi anlayışıyla parlamenter sisteme geçeceğine inancımız tamdır. Kongremizin ülkemize, milletimize, Balıkesir'imize ve Erdek’imize hayırlar getirmesini temenni ederek , hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene!" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından seçime geçildi.
İYİ Parti Erdek İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Atilla Zeybek, Ayşe Nural, Egemen Şahan, Erdi Dolan, Fatma Semrin Atlı, Fuat Akcan, Levent Köse, Mehmet Gedik, Melek Demir, Metin Aydın, Nebahat Dereli, Nergis Çolak, Neşe Karakaş, Orhan Sarp, Osman Akagündüz, Şaban Ulaşan, Uğur Özcan, Ürfet Dumrul, Zeynep Taktanuş.
Oğulcan Bölükbaşı

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.