10 Haziran 2014 Salı


                                                          HABERLER


TEKNİK PERSONEL KADROSU GÜÇLENDİRİLECEK

 Erdek Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlar, belediye tarafından oybirliğiyle kabul edildi.
 Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi: Norm kadro yönetmeliğine göre belediyemizde 40 idari, 28 teknik, 10 sağlık ve 8 yardımcı hizmetler personeli bulunması gerekiyor.   
Bizim, teknik personele ihtiyacımız var. (…)Zaten sağlık personel kadromuzda personelimiz yok.”

Sarı’nın önerisi kabul edildi. 










                                  GELİŞİM’DEN ETKİNLİK

 İlçemizde bulunan Gelişim Çocuk Yuvası Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklar için etkinlik yaptı. Çocuklar çok eğlendi. 















4 KİŞİ DAHA MİLLİ KAMPA
 
    Milli Sporcu Aleyna Çakmak’tan sonra İlayda Arslan, Rümeysa Öztürk, Sena Kaynar ve Buse Özel’de Milli Takım kampına çağrıldı.
 İzmir’de gerçekleştirilen 2013-2014 Öğretim Yılı Okullar arası Puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışmaları’nda takım olarak Türkiye Dördüncüsü olan Erdek 18 Eylül Ortaokulu Atletizm Takımı’na okul binasında kutlama programı düzenlendi.
6 Haziran Cuma günü saat 14.30′da okul binasında Okul Müdürü Zeki Bay’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından konuşan 18 Eylül Ortaokulu Spor Öğretmeni ve Milli Antrenör Niyazi Gülhan, ” Erdek’e geleli tam 7,5 yıl oldu. O gün bugün hep bir şeyler yapmak için mücadele verdik.( …)Takımımda en büyük sınıftan en alt sınıfa kadar hemen hemen her yaş grubundan sporcu öğrenciler var. Tabi ki bu bir döngü. (…) dedi.  Düzenlenen kutlama programına Mayın Filo Komutanı Tuğ.A Mustafa Zeki Uğurlu, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdem Eren, Şube ve Okul Müdürleri ile öğrenci velileri katıldı. 


                              







                              EN ESKİ ESNAFI KAYBETTİK

İlçemizin en eski esnaflarından Şekerci lakaplı Mustafa Gülgönül 92 yaşında vefat etti. Erdek’te Sevgi Pastanesi adıyla ilk pasta ve şekerleme işyeri ile tanıştıran ilçemizin en eski esnaflarından Mustafa Gülgönül yaşamını kaybetti. Mustafa Gülgönül bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Gülgönül’ün cenazesi Yalı Camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Erdek İlçe Mezarlığında toprağa verildi. 





                   


       KANAVA DERESİ KURUDU
                               
Erdek’te Yalı Mahallesi ile Zeytinli Mahallesi’ni birbirinden ayıran Kanava Deresi, mevsim normalinin üstünde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle kurudu.















İÇKİ TABELALARI KALDIRILDI

  Market, büfe, bakkal, lokanta gibi alkol satılan yerlerin,  ve dış mekanlarında bulunan ve içki reklamı olan tabelalar kaldırılacak. Yasağa uymayanlara uymayan işletmelere 5.000 -200.000 TL arasında para cezası verilecek.










                             

                                            KARNELER BU HAFTA ALINACAK


    2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılı bu Cuma sona eriyor. 2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılı da 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Minikler okullara bir hafta önceden gidecek. 









                               ZEYTİNE KARŞI HAVADAN MÜCADELE

  Güney Marmara zeytin hastalık ve zararlıları ile mücadele birliği ilçe Kaymakamımız İsmail KAYGISIZ’ın başkanlığında oluşturulan heyet
 ile zeytin ağacı dikili alanlarda yapılacak olan zeytin sineği zararlarına karşı uçakla ilaçlama ve kullanılacak ilaç hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda 2014 yılında zeytin sineği ile mücadeleye temmuz ayında başlanabilmesi için uçak kiralama ve ilaç alım ihalesi işlemlerinin başlatılması kararı alındı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.