8 Mayıs 2021 Cumartesi

TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ BANDIRMA VE ERDEK'TEYDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bandırma'yı ve ilçemiz Erdek'e bağlı İlhanlar Mahallesi'ni ziyaret etti.
 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bugün Bandırma ve Erdek'i ziyaret etti. İlk olarak Bandırma'da Anadolu Etap Meyve Bahçelerini inceleyen Bakan Bekir Pakdemirli burada yaptığı açıklamada, "7 Mayıs Cuma günü saat 18.00 itibarıyla fındık alan bazlı gelir desteği kapsamında 418 bin 61 üreticimize 854 milyon 11 bin 77 lira; hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında 106 bin 687 üreticimize 251 milyon 797 bin 606 lira, sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 64 üretici firmaya da 37 milyon 880 bin 453 lira olmak üzere toplamda 1 milyar 143 milyon 689 bin 136 liralık destek ödemesi yapacağız. Ödemeleri, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre bugün ve pazartesi günü aktaracağız. Ayrıca süt destekleme ödemesi kapsamında 233 bin 129 üreticimize 222 milyon 634 bin 301 lira, arıcılık destekleme ödemesi kapsamında 58 bin 359 üreticimize 108 milyon 809 bin 745 lira, kırsal kalkınma destekleri kapsamında ise 109 kişiye 49 milyon 131 bin 395 lira olmak üzere toplam 380 milyon 575 bin 441 liralık destek ödememizi de bugün saat 18.00 itibarıyla üreticilerimizin hesaplarına tek seferde aktaracağız. Böylece üreticilerimize bayram öncesinde toplamda 1 milyar 524 milyon 264 bin 577 liralık destek ödemesi yapmış olacağız. Tüm destek ödemeleri, hem üreticilerimize hem de ülkemize hayırlı, uğurlu, bereketli olsun." dedi. 
 Ardından Bakan Pakdemirli Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nde de incelemelerde bulundu. Daha sonra Banvit Bandırma Üretim Tesisi'ni ve Manyas Kuş Cenneti'ni ziyaret eden Bakan Pakdemirli, akşam üzeri saatlerinde de ilçemiz Erdek'e bağlı Narlı-İlhanlar Mahallesi Erdek Körfezi'nde midye üretim merkezinde midye hasadına katıldı. 
 Bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada, "(Midyeler) bu anlamda denizleri temizliyor olmasının, çevreci olmasının çok büyük anlamı var. Ayrıca bir ihracat ürünü olduğu için büyük bir ihracat potansiyeli var. Türkiye'de şu an 20 kadar midye çiftliğinde yaklaşık 15 bin tonluk bir üretim kapasitemiz var. İlerleyen yıllarda kapasitemizi yeni çiftliklerle artırmayı düşünüyoruz. Son derece çevreci olması hasebiyle de çevreyi kirletmenin aksine bilakis denizlerimizi temizleme özelliğine sahip. Bu arada kıyı balıkçılarımıza da bir müjde vermiş olalım. Her yıl onlara da bin lira ödüyorduk, genelde sene sonuna kalıyordu. Bunu da inşallah bu yıl en yakın zamanda, mayıs ayı içinde ödemeyi planlıyoruz." dedi.
 İftar için Orman İşletme Şefliği'ne geçen Bakan Pakdemirli iftarda Erdek Orman İşletme Yangın Gözetleme Kulesinde orman muhafaza memurları ve orman işçileriyle bir araya geldi. 
 Bakan Pakdemirli'ye Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey ve AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran da eşlik etti.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.