19 Mayıs 2021 Çarşamba

19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıldönümü ilçemizde de kutlandı.
 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıldönümü ilçemizde de kutlandı.
 Saat 10.00'da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanan programa Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Atakan, daire amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
 Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
 Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşması İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu tarafından yapıldı. Koçu konuşmasında, "19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı aziz milletimizle birlikte İstiklal mücadelesini başlattığı gündür. 19 Mayıs esareti kabul etmeyen, hürriyetten vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. İstikbalimizin sembolü olan gençlerimizin ecdadımızdan emanet aldığımız bu vatanı daima koruyacaklarına bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına güvenimiz tamdır. Sevgili gençler, biliyoruz ki sizler milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Geleceğin sorumluluğunu üstlenebilecek insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de 'Vatanını en çok seven görevini en yapandır' sözünü rehber edinerek çok çalışıp ileride sizlere verilecek görevleri en iyi şekilde yapacağından asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 102 yıl önce Samsun'a çıkışı ile bağımsızlık mücadelemizi başlatan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.
 Daha sonra Erdek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Gençliğe hitabenin okunmasından sonra ilçemizde milli sporcu unvanı almaya hak kazanmış öğrencilerden Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonu ve 2024 Dünya Olimpiyatları Aday Adayı Derya Sayraman, Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonu, Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonu ve 2024 Dünya Olimpiyatları Aday Adayı Aleyna Karaca ile 2019 Muay Thai Şampiyonu Doğa Dikmen'e ve Milli Antrenör Niyazi Gülhan'a hediyeleri Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy tarafından verildi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 'Ata'nın Işığında' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ödül kazanan öğrencilere ödülleri verildi.
Ortaokullar arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmasında 1. olan 18 Eylül Ortaokulu öğrencisi Deniz Tuna'ya ödülünü Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy verdi. 
Ortaokullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında 1. olan Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Talha Horasan'a ödülünü Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş verdi. 
Liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Betil Tüfekçioğlu'na ödülünü Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı verdi.
Liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Kübra Baz'a ödülünü Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Atakan verdi. 
 Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören burada son buldu. Saat 11.30'da dijital ortamdaki programla 19 Mayıs kutlamaları devam etti.
Oğulcan Bölükbaşı
















Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.