10 Kasım 2020 Salı

82 YILLIK ÖZLEM

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk aramızdan bedenen ayrılışının 82. yıldönümünde özlem ve saygıyla anıldı.
 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan bedenen ayrılışının 82. yıldönümünde ilçemizde anıldı.
 Anma programı saat 08.50'de Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık'ın, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Albay Ömer Karakaş'ın ve Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı'nın ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Ardından saat 9'u 5 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. 
 Günün anlam ve önemini belirten konuşması ilçemiz Öğretmenevi Müdürü Ali Kafes yaptı.
 Kafes konuşmasında, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve mimarı olan Atatürk'ün ölümünün 82. yıldönümünde anmak için toplanmış bulunmaktayız. Milletçe, ulusça bir kez daha başımız sağ olsun. Onun aziz hatırası önünde ulusça saygı ve minnetle eğildiğimiz bugün gençliğe armağan ettiği cumhuriyet ve bağımsızlığı daha yukarılara taşımak ilke ve hedeflerine sahip çıkmak günüdür. Vatanı ve milleti her şeyden üstün tutan Kurtuluş destanımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vatanseverliğini yalnızca dehasında değil, ülkesini yükseltmek istediği ilmin ışığında, bağımsızlığa olan tutkusunda, halkına olan güveninde, çağdaşlaşma yolunda gösterdiği fikirlerde, vatana duyduğu sevgide, güneş gibi ülkesinin üzerine doğmuş mavi gözlerinde görmek, onu anlamak ve anlatmak gerekiyor." diye söze başladı. Kurtuluş Savaşı yıllarına değindi. 
 Sözlerine, "Mustafa Kemal ve milli direnişin büyük kahramanları işgalcilere Türk ulusuna pranga vurulamayacağını göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ulusunun bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir." diyerek bize verdiği bu mesajları anlaklarımıza kazımamız gerekiyor. Atatürk'ün şu sözüyle, "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. Çalışkan olmak." Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ata'm, çok sevdiğin Türk ulusun ve Cumhuriyeti emanet ettiğin gençlerin sonsuza dek yaşayacak ve yaşatacaktır." diyerek son verdi.
 Son olarak ilçemiz Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 10 Kasım şiirlerini okumasıyla birlikte tören sona erdi.
 Törenin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri Atatürk Anıtına çiçek bıraktılar.
 Törende maske ve sosyal mesafe kuralına özen gösterilmeye çalışıldı.
(Oğulcan Bölükbaşı)









 







    Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.