30 Eylül 2020 Çarşamba

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN HES KODU İLE İLGİLİ YENİ GENELGE

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Valiliğine Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama ve Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu konulu iki ayrı genelge gönderildi. 
 İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Valiliğine Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama ve Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu konulu iki ayrı genelge gönderildi. Valiliklere gönderilen genelgelerde, koronavirüs salgınıyla mücadelede hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesi üzerinde durulması gereken önemli hususlardan biri olduğu vurgulandı.  
 Şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla yapılan yolcu taşımacılığında da HES koduna göre kişilerin takibinin sağlanması önem arz ettiğine dikkat çekilerek genelgede alınan tedbirler şu şekilde sırlandı:  
 - Başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından yürütülen her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla (otobüs, metro, metrobüs vb.) yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli entegrasyonlar sağlanacak.  
Aynı zamanda, 81 İl Valiliğine ayrıca Tüm Konaklama Tesislerine Kabullerde HES Zorunlu konulu genelge gönderildi. 
 Genelgeye göre,
 - Herhangi bir ayrım olmaksızın (özel-kamu, turizm işletme belgeli/belgesiz, ruhsat veren idare gibi) tüm konaklama tesislerinde (otel, motel, pansiyon, misafirhane, kamp vb.) müşterilerden Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması kodu istenecek ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra konaklama tesisine müşteri kabul edilecek. HES kodu sorgulaması müşterilerin konaklama tesisine kabulü sırasında yapılacak, yapılan sorgulama sonucunda herhangi bir risk bulunmayan (tanılı ya da temaslı olmayan) kişilerin tesise kabul işlemleri gerçekleştirilecek.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.