9 Eylül 2020 Çarşamba

CHP'NİN KURULUŞUNUN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

CHP Erdek İlçe Teşkilatı CHP'nin kuruluşunun 97. yıldönümünü kutlandı.
 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 97. yıldönümü Erdek'te de kutlandı. 
 CHP Erdek İlçe Teşkilatı partilerinin kuruluşunun 97. yılını ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile yaptı.
 Törene, CHP Balıkesir Geçmiş Dönem Milletvekili Namık Havutça, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna,  CHP Erdek Belediye Meclis Üyeleri CHP Erdek Kadın Kolları Başkanı Gaye Özdiker ve Gençlik Kolları Başkanı Mert Örs ve CHP'li üyeler katıldı.
 Maske ve sosyal mesafe kuralına uygun yapılan tören, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir, CHP Erdek Kadın Kolları Başkanı Gaye Özdiker ve Gençlik Kolları Başkanı Mert Örs'ün Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile devam etti. 
 Günün anlam ve önemini belirten Hale Tuna konuşmasında, "Büyük Atatürk temelleri 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nde attığınız, 9 Eylül 1923'te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvay-i Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini 97. kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir. İlke ve devrimlerimiz ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizde inşa ettiğimiz muassır medeniyetler seviyesininde de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.
 CHP Geçmiş Dönem Milletvekili Namık Havutça'nın da günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yapmasının ardından tören son buldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.