30 Ağustos 2020 Pazar

ŞANLI ZAFERİMİZİN 98. YILI

Büyük Taarrruz'un kazanıldığı gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ilçemizde koronavirüs önlemleri kapsamında kutlandı.
 Büyük Taarruz zaferinin kazanılmasının 98. yılı ve Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de pandemi nedeniyle önlemler alınarak maskeli ve mesafeli bir şekilde kutlandı.
 Zafer Bayramı törenine, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Suphi Burçin Erkin, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Kudret Yangal, MHP İlçe Başkanı Fatih Bağcı, oda başkanları, daire amirleri sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vatandaşlar katıldı.
 Tören saat 10.00'da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
 Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Deniz İstihdam Teğmen Mert Yalçın yaptı. Yalçın, "Bugün yalnız Türk milleti için değil aynı zamanda Dünya tarihi için büyük öneme sahip eşine az rastlanır şerefli bir zaferin 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün tarihinin hiçbir devresinde hürriyetinden zerre kadar ödün vermemiş büyük Türk milletinin istilacı düşmanlara karşı canını ortaya koyarak verdiği yaşam mücadelesinin amacına ulaştığı çok anlamlı bir gündür." dedi. 30 Ağustos zaferine kadar gelinen durumu ve 30 Ağustos zaferini anlatan Teğmen Yalçın sözlerine şu şekilde devam etti: "Bugün Türkiye sınırlarıyla tam bağımsız bir ülke ise, bu ülkenin tüm vatandaşları dil, din, ırk gözetmeksizin ortak bir kaderi paylaşarak Türk ulusunu oluşturuyor ise egemenlik, kayıtsız ve şartsız ulusun ve yönetim biçimi cumhuriyetse Türk toplumunun hedefi çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onun önünde yer almak ise ve bütün bunların olmazsa olmaz koşulu Türkiye laik ve demokratik bir hukuk devleti ise bunların hepsini 30 Ağustos 1922 zaferine ve bu zaferin Başkomutanı büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz." 

 Törenin burada bitmesinin ardından ilçe protokolü Erdek Şehitler Mezarlığını ziyaret ederek 30 Ağustos etkinlikleri sona ermiş oldu.





(Fotoğraf: İbrahim Şahin)

(Fotoğraf: İbrahim Şahin)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.