28 Ağustos 2020 Cuma

PLATFORMLA RES BÖLGESİ'NE GİTTİLER

Kapıdağ Dayanışma Platformu, STK'lar ve siyasi parti temsilcileri Kapıdağ'da yapılacak olan rüzgar enerji santrali (RES) için yapılan ağaç katliamının olduğu bölgeye gittiler.
 Kapıdağ'da yapılması planlanan rüzgar enerji santrali (RES) için yapılan ağaç katliamının olduğu bölgeye Kapıdağ Dayanışma Platformu, dün STK'lar ve CHP İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir, DEVA Partisi İlçe Başkanı Murat Sever ve bu siyasi partilerin temsilcileri, CHP'li ve İYİ Parti'li Erdek Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, Muhtarlar Derneği Semra Baycan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi ile birlikte gitti.
 Oradaki alanı gezen CHP İlçe Başkanı Hale Tuna, "Kapıdağımızda yapılan ağaç katliamını yerinde gördük. O kadar üzücü, o kadar iç acıtıcı bir durumla karşılaştık ki kelimelerim düğümlendi. İlhanlar köyü sırtlarındaki kesik tepeden başlayan kıyım maalesef çok geniş bir alanı kapsıyor. İlhanlar mahallesi sırtından Ocaklar Klapsi tepesine doğru devam ediyor. Kapıdağımızın bu güzel ormanları talan ediliyor. Bizler bugün tek yürek olarak ''Kapıdağ'da Ağaç Katliamına Hayır!” dedik. Ormanlarımıza her ne pahasına olursa olsun sahip çıkmamız gerekmektedir. Bir ağacın kesilmesi ne kadar kolaysa o ağacın büyümesi, yeşermesi, köklerini toprağın derinliklerine salarak güçlenmesi o kadar zordur ve uzun bir yolculuk sonunda olur. Ormanlar bir ülkenin kalbi ve akciğerleridir. Bu kadar hava ve çevre kirliliğinin var olduğu ülkemizde daha fazla ormana ve yeşil alana ihtiyaç varken, var olanların yok edilmeye çalışılması en büyük hatadır. Başka bir Kapıdağ yok! Başka bir Türkiye yok! Ormana, yeşile, temiz havaya ihtiyacımız var. İçi yanan Kapıdağ'ın sesi olmaya devam edeceğiz!" dedi.
 İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir, "Bugün 30 kişilik grup ile Kapıdağ'da RES katliamını yerinde gördük, İlhanlar köyü sırtı kesik tepeden başlayan orman katliamı, büyük vadi doldurularak yol yapılıp Ocaklar Klapsi tepesine doğru devam ediyor. Makilik alanı gösterip ruhsat alan firmalar, Kapıdağ'ın kalbinin en değerli ormanlarını talan ediyor. Sessiz kalmamak lazım. Kapıdağ yarımadasının akciğerleri yok ediliyor."
 Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Koza Baycan ise açıklamasında, "Kapıdağ RES bölgesi ilan edilmesi istemiyle imara açılmak isteniyor. Kapıdağ'ına hep birlikte bu coğrafyada yaşayanlar olarak sahip çıkıyoruz. Siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşları olarak biz muhtarlar mahalle temsilcileri ve Kapıdağ Platformu olarak bu orman katliamına karşı çıkıyoruz. Kapıdağ gibi yüzlerce endemik bitki çeşitliliğine sahip doğal orman hayvanlarını içinde barınan Kapıdağ'a sahip çıkıyoruz. Doğduğumuz, yaşadığımız bu topraklara borcumuz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.