9 Ağustos 2020 Pazar

DENİZDEN BUNLAR ÇIKTI

Bandırma Rotary Kulübü ve  Erdek Dalış Kulübü ilçemiz marinasında dün denizi temizledi. Denizden çöp çıktı.
 Erdekspor bünyesinde faaliyet gösteren Erdek Dalış Kulübü, Bandırma Rotary Kulübü ve Erdek Belediyesi'nin katkılarıyla her sene olduğu gibi bu sene de dün, ilçemiz marina önünde çevreyi koruma bilincini yaymak amacı ile gönüllü katılımlı su altı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Denizden çıkanlar herkesi şaşırttı.
 Denizden otomobil ve kamyon lastikleri, sandalye, pet şişeler, naylon torbalar ve plastik atıklar gibi birçok geri dönüştürülebilir atık denizin dibinden çıkarılarak bir traktör römorkuna konuldu ve çöplüğe götürülmek üzere yola çıktı. Ancak insanlar bundan ders almıyor. Her denizde her okyanusta milyonlarca çöp var. İnsanoğlu yaşadığı ve tüketim arttıkça çevre, deniz ve hava kirliliği de artıyor. Deniz kirliliği, balıklar başta olmak üzere birçok deniz canlısının da hayatını tehlikeye atıyor hatta ölümlerine bile neden olabiliyor. Deniz ekosisteminin bozulması yine bize dönüyor ve bizim de hayatımızı tehlikeye atıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.