30 Ağustos 2019 Cuma

ZAFER COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü ilçemizde kutlandı.
 Türk ulusunun büyük mücadeleyle sonunda zafere ulaştığı gün olan 30 Ağustos'tan sonra düşmanı yurttan atılarak cumhuriyet kurulmuştu.
 Büyük zaferin günü olan 30 Ağustos'un 97. yıldönümü bugün tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. 
 İlçemizde adeta 'zafer coşkusu' vardı.
 Kutlamalar 09.00'da Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık'ın, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan'ın ve Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'ndan sonra Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan ve Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, askerlerin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
 Kutlamanın ardından Deniz İkbal Binbaşı Taner Tekin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 
 Binbaşı Tekin, konuşmasında, "Bugün yalnızca Türk milleti için değil aynı zamanda bütün dünya için büyük bir öneme sahip tarihi bir olayın, şerefli bir zaferin 97. yıldönümünü kutluyoruz. Bugünün değerini anlamak, tarihimizi öğrenmek ve daima hatırlamakla mümkündür. Türk milleti 20. yüzyılın yetiştirdiği eşsiz lider ve asker Mustafa Kemal'in önderliğinde toplanmış, içinde yanan özgürlük ateşiyle Kurtuluş Savaşı'na başlamıştır. Büyük Taarruz'a 26 Ağustos'ta başlanmıştır. Türk'ün kurtuluş güneşi ise 30 Ağustos sabahı Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle düşmanın kesin yenilgisiyle doğmuştur. Bugün zaferlerin en büyüğü olarak kutladığımız Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk Milleti'ni besleyen en büyük kahramanlıklardan birisidir ve böyle kalacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, çağdaş yapısı ve demokrasi, laik cumhuriyet, sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz takipçisi olmaktan gurur duymaktadır." dedi.
 Konuşmanın ardından emekli öğretmen Yüksel Bayındır kendi yazdığı şiiri ezbere okumasının ardından resmi geçit törenine geçildi.
 Program resmi geçit töreniyle sona erdi.
 Oğulcan Bölükbaşı

 

 

 



 

 

 

 

 

 



 
 
 













Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.