19 Mart 2018 Pazartesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 103. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADIK

  18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü ilçemizde de kutlandı.

     18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü ilçemizde de kutlandı.
   Anma törenlerine ilçemiz kaymakamı Ekrem Çalık, ilçemiz Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Garnizon ve Deniz Üs Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Volkan Kocatürk, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, asker, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
   Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. İkinci tören ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı konferans salonunda gerçekleşti. Tören öncesi CHP İlçe Başkanı Metin Uysal kendisine yer ayrılmadığı gerekçesiyle tören alanını terk etti. 
   Saat 11:00'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırlamış olduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Askeri Personel Binbaşı Alpay Dizman tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından "Çanakkale Destanı" adlı oratoryo sunuldu. Programın sonunda, Çanakkale Şehitleri konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
  18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Erdek Mayın Filo Komutanlığı'na yapılan ziyarette protokol heyeti, gazi aileleriyle TCG Erdemli'de öğle yemeği yedi. İlçemiz Deniz üssünde bulunan Mayın Müzesi ile TCG Anamur ve TCG Erdemli gemileri dün 10:00-17:00 saatleri arasında halka açıktı. Aynı zamanda ilçemizdeki şehit aileleri de ziyaret edildi.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.