21 Şubat 2018 Çarşamba

ESNAF ODASI TEKRAR "CANBAZ" DEDİ

    Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mahmut Fatih Canbaz ile 'yola devam' dedi.


    Bugün saat 11.00'de Çuğra Mevki Aleyna Seçkin Düğün Salonu'nda gerçekleşen olağan genel kurula Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör ve üyeler katıldı.
   İlk olarak faaliyet raporunu açıklayan Mahmut Fatih Canbaz, "Bizler bugün burada sizlerin oyları ile 28 Mart 2014'te göreve getirildik. Göreve geldiğimizden bugüne siz değerli üyelerimizin ilettiği sorunlara çözüm bulabilmek için yönetim ve denetim kurulu olarak elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Odamız Balıkesir bölgesinde güzide ve saygın odalardan birisidir." diyerek faaliyet raporunu okudu ve teşekkürlerini iletti.

  Ardından denetim raporu okundu.


  Daha sonra Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Başkan Sarı, konuşmasında, "1990'lı yıllar dünyanın yeni bir dönemin evrildiği yıllar. Kapitalist sistemin daha vahşileştiği, teknolojinin geliştiği ve önümüzdeki elli yılda çok ciddi değişiklikler yaşayacağımız bir dünyadayız. Ben 1999-2000 yılında belediye başkanı olur olmaz büyük market zincirleri artık Erdek ölçeğini de rantabla gördüğü için girme çabalarını önümüzde bulduk. 

  ESNAF DİYE BİR ŞEY KALMADI
  Birleşemediğimiz sürece dışarıdan gelen sermaye hepimizin ekmeğiyle oynayacak. Şu anda esnaf diye bir şey kalmadı sadece sanatkarlar devam edebiliyor. Teknolojinin gelişmesi insan gücünü önemsizleştirecek, işsizlik artacak, belki de asgari ücreti herkes yattığı yerden alacak. 

  TURİZM PASTASINDAN EN BÜYÜK PAYI MARMARA BÖLGESİ ALIYOR
  Bizim sezonumuzu uzatabilmemiz için sadece yerel yönetimin çabası olmuyor. Bulunduğumuz coğrafyanın dünyanın en zengin turizm alanının olduğunu düşünüyorum. Bugün turizm pastasından en büyük payı olan yer Marmara Bölgesi.

   YAPILAR KAÇAK OLDUĞU İÇİN YIKILDI
   Restoranı, eğlence merkezini belediye açmak zorunda. Çünkü, açan yok. Eskiden 4 tane 5 tane bar vardı, yıkıldı. Çünkü, hepsi kaçaktı. 

   Belediye personeline 10 aydır maaş veremediğini belirten Sarı, gelirlerinin yarısını büyükşehire gönderildiğini belirtti. Aynı zamanda, festivalin bu senede yapılacağını söyleyerek esnafın festivalin içinde olması gerektiğini belirtti. 





  Ardından adaylar Vahit Kocabıyık ve Ahmet Demir seçim konuşmalarını yaptılar.
Vahit Kocabıyık

Vahit Kocabıyık

Ahmet Demir

Ahmet Demir


 Daha sonra seçime geçildi.

  Seçim sonuçları;

  Mahmut Fatih Canbaz:  236    (%35)

 Ahmet Demir:  215     (%32)

Vahit Kocabıyık:  211   (%32)

Geçersiz:  5                    (%1)

Mahmut Fatih Canbaz 3. kez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı oldu.


(Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.