21 Ağustos 2017 Pazartesi

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 228


ERDEK’E YENİ KAYMAKAM ATANDI

   İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan ve 20 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile 616 mülki idare amirinin görev yeri değişirken 12 mülki idare amirinin de İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yerlerinde değişikliğe gidildi.
   Kararnameye göre, Erdek Kaymakamı Hasan Erkal Nevşehir Vali Yardımcılığı’na atandı. Erdek kaymakamlığına ise Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık atandı.
1 Ağustos 1962 Gümüşhane doğumlu Çalık 1985 yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. İlk görevini 1988 yılında Konya-Ayrancı ilçesinde yaptı. 2012 yılından beri Fethiye Kaymakamı olarak görev yapan Çalık, evli ve üç çocuk babası.











SARI’DAN MUHTARLARLA TOPLANTI

    Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ilçeye bağlı merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile toplantı yaptı.
   Sarı, toplantıda İller Bankası başta olmak üzere devletten daha fazla pay alabilmesi için önümüzdeki nüfus sayımında ilçe nüfusunun 50 bini aşması gerektiğine dikkat çekerken,
konuyla ilgili muhtarların desteğini beklediklerini belirtti.
   Sarı, ilçe nüfusunun 31 Aralık 2017 itibariyle 50 bine çıkarılması ile ilgili şunları söyledi: “31 Aralık 2017 itibariyle hedefimiz, Erdek’in nüfusunu 37 binden, en az 50 bin bire yükseltmektir. Kendimize bu hedefi koyduk. Tabii, bu konuda siz muhtarların da desteğine ihtiyacımız var. Yaz aylarında, mahallelerinizde oturan vatandaşların, nüfus müdürlüklerine ilk adres olarak Erdek’teki konutlara bildirmelerini sağlayın.
  Başkan Sarı ayrıca Erdek’te 40 bin konutun olduğunu belirterek ailelere önümüzdeki günlerde mektup göndereceğini ve nüfusun niçin 50 bine çıkarılması gerektiğini anlatacağını be-lirtti.

  Nüfusun 50 bine çıkarılması ile birlikte belediyenin gelirlerinin artacağını, norm kadro işçi sayısının taşerondan kurtulacağını ve Erdek Belediyesi’nin C statüsüne yükseleceğini belirtti. Başkan Sarı “Erdek Zamanı Festivali”ne muhtarları da davet etti.                                     
(Haber Kaynağı: Yeni ERDEK)




                                              BALPARK TABELALARINA YER YOK
              
     Balıkesir İdare Mahkemesi’nin ilçemizdeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BALPARK uygulamasını iptal etmesinin ardından Erdek Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderdiği yazıda tabelaların 24 saat içinde kaldırılmasını aksi takdirde kendilerinin sökeceğini belirtmişti.
    Erdek Belediyesi sosyal medya adresinden ve belediye hoparlörlerinden sık sık BALPARK’a otopark ücreti ödememesi konusunda vatandaşları uyarıyordu.
Büyükşehir’in tabelaları kaldırmaması üzerine Erdek Belediyesine bağlı zabıta ekipleri tarafından söküldü.                                                                                                    *Haber Merkezi

















SARI’DAN YAZLIKÇILARA ÇAĞRI

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek’in nüfusunun 50 binin yukarısına çıkarılması gerektiğini toplantıda belirtmişti.
  Sarı’yı Zeytinli Mahallesi’nde bulunan Halk Bankası villalarındaki site sakinleriyle görüştü. Toplantıya site sakinleri ve yazlıkçı vatandaşlarımız katıldı.
  Sarı, vatandaşlarla birlikte fikir alışverişinde bulunarak Erdek’in nüfusunun artabilmesi amacıyla ikametgahlarını Erdek’e aldırmalarını rica etti.
 Sarı, nüfusun artması ile birlikte daha iyi hizmet vereceklerini söyledi. Vatandaşlar da kendi sorunlarını dile getirdiler.                                                                                     (Haber Merkezi)

















HALK ARENASI EYLÜL’DE ERDEK’TE

Gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası adlı program Erdek’te olacak.
  15 Eylül Cuma günü Halk Tv’den canlı yayınlanacak olan programa ilginin yoğun olması bekleniyor.
  “Halk Arenası”nın Erdek’e getirilmesinde Balıkesir CHP Milletvekili Namık Havutça’nın aracılık ettiği biliniyor.
                                                                                                                                  *Haber Merkezi
















                             “ERDEK ZAMANI FESTİVALİ” BAŞLIYOR

     22-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan “Erdek Zamanı Festivali” yarın başlıyor.
     Yarın saat 15.00 kortej yürüyüşü itibariyle başlayacak olan festivale katılım oranının yüksek olması bekleniyor.
     Festivalde konserlerden doğa yürüyüşlerine danslardan yarışmalara karşı her farklı etkinlik var.
    Festival pazar günü Gülşen&Ozan Çolakoğlu konseri ile sona erecek.
   FESTİVAL DANIŞMA NOKTASI KURULDU
    İlçemiz Cumhuriyet Meydanı çay bahçelerinin önüne festival danışma noktası kuruldu.
   O konudaki yetkililer, danışma noktasında bulunup, festival hakkında merak edenlere bilgi ve broşür veriyor. Festival afişleri de her yere asıldı.

ZEYTİNLİADA’YA GİDİLECEK TEKNELER DENİZDE
  Belediye araçlar amirliğine bağlı ekipler Zabıta ekiplerinin kontrolünde Erdek Zamanı Festivali etkinlikleri çerçevesinde, Zeytinli adada gerçekleştirilecek olan faaliyetler için, vatandaşların adaya transferini sağlayacak olan deniz vasıtalarını liman bölgesinden denize indirdiler.


















ESKİ MAYIN FİLO KOMUTANI GÖZALTINDA

Erdek Mayın Filo eski komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı.
  Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü yönetici-si olmak suçundan hakkında gözaltı kararı verilen eski Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Polat, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.
  Polat, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra gözaltına alınmış ve Mayıs ayında yapılan ilk duruşmasında tahliye edilmişti.
                                                                                                                                    *Haber Merkezi














EMNİYETE YENİ ATAMA

   Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Sındırgı Emniyet Müdürü Mehmet Çıtak atandı.
   Yaklaşık dört aydan beri Erdek İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Doğru zorunlu doğu görevini yapmak için Erdek’ten ayrıldı.
   Doğru, Erol Acar’ın yerine Erdek İlçe Emniyet Müdürü olmuştu.              *Haber Merkezi
















                                       BELEDİYEDEN PLAJ VOLEYBOLU TURNUVASI
 
    Erdek Belediyesi “Erdek Zamanı Festivali” kapsamında voleybol turnuvası düzenliyor.
    Plaj voleybolu “Yellow Sun Shine Beach Club”da düzenlenecek. Kayıtlar Belediye Halk Masası’na yapılırken turnuvaya katılım ücretsiz.
23 Ağustos Çarşamba günü saat 13.00’de kura çekimi yapılacak. Maçlar ise saat 16.30’da başlayacak. Ödüllü voleybol turnuvasının final karşılaşması 27 Ağustos Pazar günü.


  












ORHAN ÖLMEZ KAYA ROCK’TAYDI

Ünlü şarkıcı Orhan Ölmez, ilçemiz açık hava discosu olan ve Türkiye’nin en büyük açık hava discolarından biri olan Kaya Rock Disco’ya gelip şarkılarını söyledi.
   Orhan Ölmez hayranları ise şarkılara eşlik ederek eğlenceli bir akşam geçirdiler.
*Haber Merkezi















                                                        BANDIRMASPOR SEZONU AÇTI

   Geçtiğimiz sezon TFF 2. Lige düşen Bandırmaspor, 2017-2018 futbol sezonunu düzenlediği bir törenle açtı. 17 Eylül Stadı’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı.
Bandırmaspor Kulüp Başkanı Erhan Elmastaş’ın ses tellerindeki bir problem nedeniyle yerine Bandırmaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç İşbay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İşbay’ın konuşmasının ardından Bandırmaspor Onursal Başkanı Dursun Mirza da açıklamalarda bulundu.
   Mirza, “2. Ligde kalıcı olduğumuzu düşünmüyorum. Hedefimiz geçen yıl düştüğümüz TFF 1. Ligine ardından Süper Lig’e çıkmaktır. Bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Bu potansiyel de Bandırma’da vardır.” dedi.
  Konuşmaların ardından bordo-beyazlı futbolcular, seramoni halinde teker teker sahaya çağırılarak taraftara tanıtıldı. Törenin ardından saha da ısınma çalışması yapan Bandırmaspor, çalışmasını çift kale maç ile sonlandırdı.                                       (Haber Merkezi)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.