21 Eylül 2016 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 188



                                 ERDEK’İN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANDI
                     
             Erdek’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı. İlk tören, Merkez Hacı Ömer Camisi’nde gerçekleşti. Burada şehitlerimiz için sela verilip, kurban kesildi. İkinci tören ise Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.
               Törene, AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Namık Havutça, Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilciler katıldı.
 Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Erdek’in düşman işgalinden kurtuluşunun sembolü olan zincire bağlı kız temsili milis kuvvetleri tarafından kurtarılışı canlandırıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yaptı. Hüseyin Sarı konuşmasında; “Bugüne dek 16 büyük Türk devleti kurduk. Atalarımızın kurduğu bu devletler, binlerce yıllık tarihimizin gurur ve onur kaynağıdır. 1071 Malazgirt Zaferi’ni, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’yi, Fatih Sultan Mehmet’i, Yavuz Sultan Selim’i inkar edebilir miyiz? “Egemenlik kayıtsız şartsız halkımızındır.” diyen Atatürk olmasa bu bayramı böyle kutlayabilir miydik? Yıllardır bazı gruplar Atatürk’ü dinsizmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunun gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Atatürk, birçok konuşmasında bir ulus için dinin önemini dile getirmiştir. Ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan şehitlerimize borcumuzu ödeme şansımız yok. Ancak onlara Fatiha gönderebiliriz.” dedi.

 Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın gazilere plaket verdi. Ardından günün anlam ve önemini belirten şiir okundu. Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibi oyunlarını oynadıktan sonra da Zağnos Paşa Mehter Takımı gösterisini sundu. Son olarak da resmi geçit yapıldı. *Oğulcan Bölükbaşı




























                                                       İLGEN AİLESİNİN ACI GÜNÜ
                     
          İlçemizde tanınmış isimlerden olan Ziya İlgen’in annesi Zümriye İlgen vefat etti.
Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Milletvekili Sema Kırcı, eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, İlgen’in ailesi yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.
          Helikopterle Erdek limanına inen Erdoğan’ı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı karşıladı. Erdoğan ve beraberindekiler önce İlgen’in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Hacı Ömer Çarşı Camisi’ne giderek cenaze namazına katıldı.
Cumhurbaşkanı avluda bulunan 3 cenaze için de helallik istedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada; “Topraktan geldik, toprağa gidiyoruz. (…) Ben annem vefat ettikten sonra Zümriye teyzeme “Annem” derdim. Çünkü, onda o halet-i ruhiyeyi gördüm. Adeta annem gibi sevdiğim, saygı duyduğum birisiydi.” 
89 yaşında 6 çocuk annesi olan Zümriye İlgen’in tabutuna Erdoğan da omuz verdi. Zümriye İlgen ilçemiz mezarlığında toprağa verildi. Cumhurbaşkanına gösterilen ilgi de büyüktü.























                                 BENİM ADIM FERİDUN’UN FRAGMANI YAYINLANDI

       Çağan Irmak’ın yönettiği, başrollerinde Halil Sezai ve Büşra Pekin’in olduğu, bir kısmının Erdek’te çekildiği “Benim Adım Feridun”un fragmanı yayınlandı. Film 11 Kasım’da vizyon
girecek. 



















Filmin oyuncu kadrosu




                                 





                                                OKUL ZİLİ ÇALDI
    
        2016-2017 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı. 18 milyondan fazla öğrenci, yaklaşık 900 bin öğretmen ders başı yaptı.
         19 Eylül Pazartesi başladı ve 20 Ocak 2017 Cuma sona erecek. Yarı yıl tatili, 23 Ocak-3 Şubat 2017'de yapılacak.
İkinci kanaat dönemi, 6 Şubat 2017 Pazartesi başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma sona erecek.











   

PAŞALİMAN ADASINDA YANGIN
   
           Geçtiğimiz Perşembe günü ilçemizde bulunan Paşaliman Adası Paşaliman Köyü Kablo Koyu çalılık alanda saat 14:30’da yangın çıktı.
          Yangına müdahale için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Amirliği personel itfaiye araçları ile birlikte arabalı gemiyle giderek yangın söndürme çalışmalarına katıldı.
           Çalılık alanda başlayan yangın yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Vatandaşların kendi çabası ile söndürülemeyen yangına Erdek’ten iki itfaiye de gitti.
     Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteriyle de yapılan
müdahalede yangın diğer bölgelere sıçramadan söndürüldü.














BAYRAMLAŞILDI

         Erdek Kaymakamlığı’nın düzenlediği bayramlaşma ilçemiz Öğretmenevi’nde yapıldı.
         Bayramlaşmaya Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kocatürk, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, AK Parti İlçe
Başkan Yardımcısı Turan Gün, MHP İlçe Başkanı Murat Çolak, DSP İlçe Başkanı İsmail Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz,
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İlçe Başkanı Ahmet Eraslan katıldılar. *Yeni ERDEK















                               
                                GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
    
      Pazartesi günü Gaziler Günü. Gerçekleşen törende, Cumhuriyet Meydanı’na saat 13.00’de çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, törene gönderilen mesajlar okundu.
       Günün anlam ve önemini belirten konuşması ve şiirlerin okunması izlendi.
       Protokolün, gazilerin Gaziler Günü’nü kutlamasıyla sona erdi.


        






İKİ TÖRENLE KUTLANACAK

        Okulların açıldığı hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanıyor. İlköğretim Haftası’nda ilk tören saat 13:00’da çelenk sunumuyla başlayacak.
       İkinci tören ise Atatürk İlkokulu’nda düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar yapılacak. Ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine Hoş geldiniz çiçeği verilecek.






                                  DEPREM ERDEK’TE DE HİSSEDİLDİ
   
     Bayramın ilk günü Manisa’da 11:26’da 5.0 büyüklüğünde gerçekleşen deprem Erdek’te de hissedilidi.
     Depremin küçük çaplı olmasıyla hiçbir can ve mal kaybı yaşanmadı.













                                              BANDIRMASPOR 0-0 BALIKESİRSPOR
  
         17 Eylül Stadı’nda oynanan maçta gol sesi yoktu.

TFF 1. Lig’in dördüncü haftasına dahil olarak karşılaşan Bandırmaspor ve Balıkesirspor’u Kutluhan Bilgiç, İbrahim Bozbey, Mustafa Savranlar’ın hakem olarak yönetti.
              Maçta 3 Bandırmasporlu,1 Balıkesirsporlu toplam 4 futbolcu sarı kart gördü.
              Heyecanlı karşılaşmada şutlar gole çevrilemeyince maç golsüz kapandı.













                                                  BANDIRMA’DA KURTULUŞ COŞKUSU      
  
        Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü 17 Eylül’de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Kutlamalara Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Balıkesir milletvekilleri Sema Kırcı, Ahmet Akın, Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Biçer, gazi-şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemi hakkında konuşan Dursun Mirza’nın ardından şiirler okunup, folklor gösterileri sunuldu. Son Kurşun Anıtı’nda da tören yapıldı. Törene katılanlara pilav ikram edildi.  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.