8 Temmuz 2015 Çarşamba



                                                 




Hayırlı Ramazanlar … 






                                                                HABERLER


   
                                           KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

        1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da Erdek’te kutlandı. 50 metre yüzme yarışı, 100 metre yüzme yarışı ve yağlı direk yarışları yapıldı.
50 metre yüzme yarışında ilk üç dereceyi
1- Orhun Güç,
2- Sonay Kayıran
3- Seyhun Zengel;
100 metre yarışında ilk üç sırayı
1- Canberk Sarıboğa,
2- Halit Türe ve
3- Mert Atlı oldu. 
Yağlı direk yarışmasını ise geçen sene kazanan Şafak Eker kazandı.


 
 






                                  NATO´YU DENİZDE TÜRKİYE KORUYACAK 

              Daha önce İtalya´da olan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu - 2´nin komutası Türkiye´ye devredildi. Bundan sonra NATO´nun görev alanındaki deniz sularında mayınlara karşı güvenliği Türkiye sağlayacak. 
Geçtiğimiz yıl İtalya´nın komutasında olan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2´nin komutası bu yıl Türkiye´ye devredildi. Erdek Deniz Üssü´nde yapılan devir teslim törenine İtalyan Deniz Kuvvetlerinden Albay Giovanni Piegaja, NATO Deniz Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Arian Minderhoud ve Türk Deniz Kuvvetleri´nden Albay Ramazan Kesgin katıldı.
    1 yıl boyunca uluslararası sularda görev yapacak olan TCG Barbaros ve TCG Enez gemisi NATO´nun sorumluluğundaki Akdeniz, Karadeniz ve Kuzeydeniz´de mayınlara karşı güvenliği sağlayacak. *Yeni Erdek (Fotoğraf Erdek Doğuş)



















                            NİL UZER TÜRKİYE BİRİNCİSİ
                                
    Atletizm Federasyonu’nun 2015 faaliyet takviminde yer alan Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası rekor sporcu katılımı ile İzmir'de yapıldı. Bu yarışmaya Niyazi Gülhan'ın sporcuları da katıldı. Yüksek Atlama dalında Türkiye Üçüncüsü olan Nil Uzer 1,53 ile birinciliği elde etti.  Gülhan, “Bizim için bu sezonun son yarışı olan Naili Moran Türkiye Şampiyonası yarışmasında; sporcularımı derecelerini geliştirip, performanslarını üst noktalara taşıdıkları için tebrik ediyorum. Özellikle Nil Uzer’in en iyi derecesini geliştirip birinci olması çok önemli. Önümüzdeki yıllarda çok sayıda sporcumuzu Milli Takımlarda göreceğimize inanıyorum.” dedi.

 





                                                       İŞTE TEMAD’IN YENİ YERİ

  
               Geçtiğimiz günlerde TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği)’ın mühürleneceğini gazetemizde belirtmiştik. TEMAD’a 2 Temmuz’a kadar süre verilmiş ve TEMAD boşaltılmıştı.
                 TEMAD yeni yerini seçti. TEMAD, Türk Telekom Şefliği’nin sokağına Türk Telekom Şirketi’nin sırasındaki dükkanı kiraladı. TEMAD’ın yeni yerine birkaç gün içinde yerleşmesi bekleniyor.    *Oğulcan Bölükbaşı





                                                YENİ KAYMAKAMIMIZ KARADAŞ

        Erdek Kaymakamımız İsmail Kaygusuz’un yerine gelen Mustafa Demirelli de yeni çıkan Kaymakamlar Kararnamesi’ne göre Ankara Mahali İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na atandı. Erdek Kaymakamlığı’na ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Şube Başkanı İsmail Karadaş atandı.







                
HAFTALIK SİTE İSTATİSTİĞİ                                                        


Özel ERDEK yazıyor, Dünya okuyor.
29/06/2015 –  06/07/2015 tarihleri
arası …






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.