16 Temmuz 2015 Perşembe





İyi Bayramlar …                                                                                                                                               


                                            




                                                5 YILIMIZI GERİDE BIRAKTIK

   Özel ERDEK GAZETESİ 4 yılını geride bıraktı. İlk olarak 2011 yılında tek sayfa ve A4 kağıdında iken 2. yılında iki sayfaya çıktı. Geçen senemizde 4 sayfaya çıkartıp A3 kağıdına bastırmıştık. Siz değerli okurlarımız sayesinde 5 yılımızı geride bıraktık. Daha güzel, daha ilginç ve daha özel haberlerle yazmaya devam edeceğiz.
     Yıldönümümüzden dolayı gazetemizi sadece bu günlük Çarşamba günü çıkardık.



Facebook : Özel Erdek
Twitter : @ozelerdek
Instagram : @ozelerdek
Youtube : Özel Erdek Gazetesi

    Artık eğlence sayfamız yok ama bazı sayfaların köşelerine veya kenarlarına bilmeceler veya fıkralar bulunacaktır.





                         
  HEYKEL SEMPOZYUMU DÜN BİTTİ 

       1. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu 15 Haziran’da başlamıştı. Yabancı ve yerli ülkelerden gelen heykeltıraşlar heykelleri yapıyorlardı.  
5 yerli heykeltıraş ve 4 yabancı ülkelerden heykeltıraşlar  (Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan ve Çin Halk Cumhuriyeti) Erdek’e gelip Erdek Mado yanında heykellerini yapıp sergiliyorlardı.
       Sempozyum dün sona erdi. Saat 16.30’da kapanış töreni yapıldı. Bu törenin haberi haftaya gazetemizde olacaktır. 





               ÇAY BAHÇELERİ YAPIMINDA SONA GELİNİYOR

        Geçtiğimiz aylarda özel haberini yaptığımız çay bahçelerinde yavaş yavaş sona geliniyor. İlk olarak çelik konstrüksiyonlar döşenmişti. Çay bahçelerinde sona geliniyor. Liman tarafından olan iki çay bahçesi ahşapla kaplandı.
        Çay bahçelerinin bayrama kadar yetişeceği söylense de yetişilir gözüyle pek bakılmıyor.

















                                                               HALİM USTA AÇILDI

        İlçemizde uzun yıllardır dondurmacılık yapan “Halim Usta” yeni yerinde açıldı. Çay bahçelerinin yıkılmasıyla dondurmacılar da ortadan kalkmışlardı. Halim Usta’nın yeni yeri, eski yerine çok uzak değil. Tam karşısı.
      İlçemizde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Ziraat Bankası’nın sırasına taşınan Halim Usta dondurmacılık yapmaya devam ediyor. 




















                                               ERDEK’TE İŞ KAZASI : 1 ÖLÜ

Erdek Belediyesi´ne ait Seyitgazi Tepesi’nde faaliyet gösteren Kaya The Rock Disco´nun tadilat ihalesini alan kuruluşta çalışan Cengiz Akçal (37), montaj sırasında 20 metre yükseklikten beton zemine düşerek yaşamını yitirdi. Dün sabah saat 10.30 sularında meydana gelen iş kazasında ölen, Akçal´ın, kazadan sonra yaralı olarak Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´ne getirildiği, burada yapılan kalp masajının ardından Bandırma Devlet Hastanesi´ne sevk edildiği ve hastane kapısında yaşamını yitirdi. Cengiz Akçal´ın güvenlik kemerini takmayı ihmal etmesi nedeniyle öldüğü öğrenildi. Evli ve iki çocuk  babası olduğu bildirilen Cengiz Akçal´ın ölüm nedeni için otopsi yapılacak. Savcılık ölümlü iş kazası ile ilgili soruşturma başlattı. *Yeni Erdek 














                                                 
                                          BAYRAĞI VE TABELASI ASILDI

    Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın emriyle yıkılmıştı. TEMAD ise Türk Telekom Şefliği’nin binasının sırasına taşınmıştı.  TEMAD artık yeni yerine tamamen yerleşti. TEMAD’ın tabelası ve bayrağı da asıldı.
















                               DÜŞEN ASKER KURTARILAMADI

    Erdek Mayın Filo Komutanlığı’nda görev yapan asker, Tugay Ülger (24) dengesini kaybederek denize düştü. Boğulma tehlikesi geçiren askerin dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organlarını bağışlayacaklarını söyledi.
(Fotoğraf : Erdek Doğuş)
















                                                             UĞUR’DAN İFTAR YEMEĞİ
    
 Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından dün akşam Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu İmam Hatip Lisesi’nde iftar yemeği verildi. Bütün vatandaşlar yemeğe davetliydi. 


                     
                          








                                  BANDIRMA’DAKİ KAVGA ALEVLERLE BİTTİ
  
        Bandırma´nın ulaşım ağında bulunan Ulaşım A.Ş’nin şoförleri ile Ömerköy Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin şoförleri arasında sözlü tartışma tartışmayla başlayan gerginlik kısa sürede arbedeye dönüştü. İddialara göre çıkan arbede de Ömerköy Yolcu Taşıma Kooperatifinin otobüs şoförleri, Bandırma Ulaşım AŞ´ye ait br halk otobüsünü ateşe verdi. Olay yerinde yanarak kül olan halk otobüsü kullanılamaz hale gelirken, 4 kişi de hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, Bandırma Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alınırken, Bandırma Emniyet Müdürü çıkan olaylarla ilgili geniş çatlı bir soruşturma başlattıklarını bildirdi. (Haber ve fotoğraf: Yeni Erdek)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.