14 Kasım 2023 Salı

ZİRAAT ODASI BAŞKANI SAÇIL'DAN ÇAĞRI

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl, çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiyenin emekli çiftçilere de verilmesi için çağrıda bulundu.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl, çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiyenin emekli çiftçilere de verilmesi için çağrıda bulundu.
Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesi kararlaştırılmıştı. Çalışan emekliler bu duruma tepki gösterirken Ziraat Odası ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne kayıtlı olan çiftçilere de ikramiye verilmeyeceği ortaya çıkmıştı.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, "Ekonomik sıkıntılar nedeniyle emeklilerimizi korumak amacıyla çıkarılan 7464 sayılı kanun gereğince 1 defaya mahsus 5 bin TL ödeme kararı verilmiştir. Ancak herhangi bir iş yerinde ücretle veya kendi hesabına çalışan ya da emekli olup da tarım iş kolunda faaliyet gösteren çiftçilerimiz bu yasadan muaf tutulmuştur. Herhangi bir odaya, tarımsal kooperatife ve en önemlisi Tarım Bakanlığı'nın ÇKS sistemine kayıtlı üyeler 5 bin TL ikramiyeden faydalanamamaktadır.
En düşük emekli maaşı alan ve maaşı yetmediği için ek gelir olarak tarım sektöründe bulunan, devletimizin ve bakanlığın verdiği desteklemelerden yararlanabilmek için oda kaydı olan çiftçilerimiz bu yardımdan faydalanmayı en çok hak eden kesimdir. Tarımsal üretim masraflarının arttığı bu dönemde çiftçilerimiz her türlü zorluğa rağmen çalışmaya ve en iyisini üretmeye devam etmektedir. Emekli olmasına rağmen yaptıkları üretimle ülke ekonomisine katkı sağlayan ve birçoğu küçük çiftçi olan üreticilerimiz yasanın bir kez daha gözden geçirilmesini ve kendilerine 5 bin TL ödeme yapılmasını beklemektedir. Devletimiz güçlü ve sosyal bir devlettir. Hükümetimiz ve özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar hiçbir vatandaşına hak mahrumiyeti yaşamadığı gibi emekli çiftçilerimize bu konuda da gereken hassasiyeti göstereceğinden şüphem yoktur. Bu desteğin ayrım gözetmeksizin tüm emekli çiftçilerimize verilmesini istiyoruz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.