3 Kasım 2023 Cuma

SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Balıkesir geneli için sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu.
Meteoroloji Balıkesir geneli için sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balıkesir'in batı ve kuzey ilçelerine kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, 4 Kasım Cumartesi (yarın) akşam saatlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Balıkesir'in batı ve kuzey ilçelerinde (Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Havran, Edremit, İvrindi, Savaştepe, Balya, Manyas, Gönen, Erdek, Bandırma ve Marmara Adası) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.


Aynı zamanda, 4 Kasım Cumartesi akşam saatlerinden sonra rüzgarın, il genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


Yine, Ege Denizi'nde rüzgarın 4 Kasım Cumartesi ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, kuzeyinde yer yer 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Beklenen fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.