28 Mayıs 2023 Pazar

TÜRKİYE 2. TUR İÇİN SANDIK BAŞINDA

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için sandık başına gitti.
Türkiye, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için sandık başına gitti.
Erdek'te 86 sandıkta 26 bin 322 seçmen oy kullanacak.
Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde Erdek'te kurulan 86 sandıkta 26 bin 322 seçmen oy kullanacak. İlk turda 3 bin 17 Erdekli seçmen sandığa gitmedi.
Oy verme işlemi ilçemizdeki okullarda saat 08.00'de başladı, 17.00'de ise sona erecek. 17.00'de sandık başında oy vermek için bulunanlar olursa onlar da oylarını kullanabilecek. Oy vermek için sandıkların bulunduğu sınıflarda tek pusula iki aday olduğu için ilk seçimde olduğu gibi uzun kuyruklar yoktu. 
Cumhurbaşkanlığı pusulasında Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu bulunuyor. Herhangi bir adaya mühür basılmaması, mührün her iki adaya basılması, mührün diğer adayın tarafına geçmesi veya bulaşması, oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması, oy pusulasına yazı yazılması, işaret çizilmesi veya parmak basılması ile zarftan pusula ile beraber başka madde çıkması halinde oy geçersiz sayılacak.
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, eşi Hamiyet Karışık ile birlikte 14 Mayıs'ta olduğu gibi ilçemiz Nerime Yüksel Ortaokulu'na giderek 1070 No'lu sandıkta oyunu kullandı. 
İbrahim Şahin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.