17 Mayıs 2023 Çarşamba

ERDEK'TE SAĞANAK, DOLU VE SU BASKINI ETKİLİ OLDU

Erdek'te dün akşam saatlerinde meydana gelen sağanak yağış ve dolu etkili oldu.
Erdek'te dün akşam saatlerinde meydana gelen sağanak yağış ve dolu etkili oldu.
Meteorolojinin Balıkesir'i uyardığı sağanak yağış ve su baskını dün akşam saatlerinde meydana geldi. 
İlk olarak şimşek ve gök gürültüsünün ardından dolu ve sağanak yağışı etkili oldu. Fındık büyüklüğündeki dolular Erdek'i dakikalar içinde beyaza bürüdü. Dolu yağışının başlamasıyla birlikte çok sayıda vatandaş araçlarını örtü, battaniye, karton gibi eşyalarla korumaya çalıştı. Dolunun yerini sağanak yağışa bırakmasıyla birlikte çok sayıda sokak ve caddede sel oluştu. Birçok ev ve iş yerini su bastı. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy gece saatlerinde su baskını yaşayan evlere ziyarette bulunarak BASKİ, zabıta ve itfaiye ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını inceledi. Atasoy yaptığı açıklamada, "Akşam başlayan aşırı yağıştan dolayı evlerini su basan vatandaşlarımızı ziyaret ettim. Tüm ekiplerimiz sahada olup zararlarının telafisi anlamında da devletimiz her zaman vatandaşlarımızın yanındadır." ifadesini kullandı.
Gece boyu zaman zaman etkisini arttıran yağış, meteorolojinin belirttiği gibi sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Gençlik Haftası kapsamında bugün yapılması planlanan Bisiklet Turu yağış sebebiyle 18 Mayıs (yarın)'a ertelendi.
Oğulcan Bölükbaşı - İbrahim Şahin






Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.