10 Nisan 2023 Pazartesi

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 178 YAŞINDA

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yıl dönümü ilçemizde de törenlerle kutlandı.
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yıl dönümü ilçemizde de törenlerle kutlandı.
Bugün saat 10.00'da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına Emniyet Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması ile devam etti. İnceöz konuşmasında, "10 Nisan 1845'ten beri huzur ve güvenin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yılını onur ve gururla kutluyor, sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyuyorum. Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıyı ilke edinmiş bir görev anlayışıyla başta terör, uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele olmak üzere vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz var gücümüzle çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz. Buradan mesai arkadaşlarıma seslenmek istiyorum: Bizler bu teşkilata girerek bu şerefli üniformayı giyerek zorlu bir göreve ve zorlu bir sürece talip olduk. Tüm vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamında hayatlarını devam ettirebilmeleri için yeri geldi mesai saatimiz uzadı, yeri geldi görev dönüşü birkaç saat istirahat ettikten sonra tekrar göreve çıktık, yeri geldi birkaç ay belki bir yıl, iki yıl ailemizden ayrı kalmak zorunda kaldık, çocuklarımızdan ayrı kaldık. Ancak yardım ettiğimiz, mağduriyetini giderdiğimiz bir amcamızın, teyzemizin 'Allah razı olsun evladım.' demesi bütün yorgunluğumuzu aldı. Eşimizin, çocuklarımızın bizlerle duyduğu gurur, hasret duygusunu bastırdı. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da milletimizin, devletimizin hizmetinde onurla görev yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize ve emekli personellerimize sağlıklı, mutlu ömürler diliyor, ülkemizin dört bir yanında canla başla görev yapan değerli meslektaşlarıma ve bizden daha çok fedakarlık yapan değerli eşleri ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar ve tüm vatandaşlarımıza sabır diliyorum. Bu anlamlı günümüzde yanımızda olan ve bizleri onurlandıran saygıdeğer protokol ve tüm misafirlerime şahsım ve teşkilatım adına saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.
Törenini ikinci kısmında ilçemiz Şehitler Mezarlığı ziyaret edilerek dualar okundu. Aynı zamanda öğle namazı öncesi Hacı Ömer Çarşı Cami'nde şehitlerimiz ve gazilerimiz için mevlid okutuldu.
Adem Halat - İbrahim Şahin




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.