5 Nisan 2023 Çarşamba

ERDEK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Erdek Belediye Meclisi Nisan ayı gündemiyle toplandı.
Erdek Belediye Meclisi Nisan ayı gündemiyle toplandı.
Erdek Belediye Meclisi bugün saat 15.00'te Erdek Belediye Toplantı Salonu'nda Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık başkanlığında toplanarak 20 gündem, 2 ek gündem maddesi görüşüldü. AK Parti grubundan Yaşar Ceyhun Mırız mazereti gerekçesiyle toplantıya katılamadı. 
Gündemin 1. maddesinde, deprem bölgesinde görev yapan personellerden Murat Yoldaş'a ikramiye verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kararın devamında Erdek'ten giden diğer personellerin belediye çalışanı olmadığından dolayı ikramiye verilemeyeceği belirtildi. 
Gündemin 2. maddesinde, kapalı oyla belediye encümenliklerine Nimet Kalafat ve Recep Eren seçildi.
Gündemin 3. maddesinde, İmar Komisyonu üye sayısının 5'e çıkarılmasına ve üyeliklere Hasan Yapakçı, İbrahim Beyoğlu, İbrahim İlhan, Çisem Tanrıöver Özhuy ve Orhan Narin'in getirilmesine oy birliğiyle kabul edildi. 
Gündemin 4. maddesinde, Plan Bütçe Komisyonu üye sayısının 5'e çıkarılmasına ve üyeliklere Canan Kırdar, Şaban Telemeci, Murat Çolak, Orhan Narin ve Huri Güven'in getirilmesi Recep Eren'in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 5. maddesinde, Turizm Komisyonu üye sayısının 5'e çıkarılmasına ve üyeliklere İbrahim Beyoğlu, İbrahim İlhan, Yaşar Ceyhun Mırız ve Mehmet Ali Yağcı'nın getirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
Gündemin 6. maddesinde, Kadın ve Aile Komisyonu üyeliklerine Canan Kırdar, Şaban Telemeci, Çisem Tanrıöver Özhuy ve Huri Güven'in getirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
Gündemin 7. maddesinde yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için uygun sokak tahsis edilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 8. maddesinde alınacak deprem tedbirleri konusu raporu İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi.
Gündemin 9. maddesinde yol ve tretuvar düzenlemesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 10. maddesinde ilçemiz Ocaklar Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının plan gml veri yapısına uygun şekilde güncellenmesi konusu oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. 
Gündemin 11. maddesinde ilçemiz Karşıyaka ve Tatlısu Mahalleleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının plan gml veri yapısına uygun şekilde güncellenmesi konusu oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. 
Gündemin 12. maddesinde Erdek merkez ve Kastri Mevkii 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının plan gml veri yapısına uygun şekilde güncellenmesi konusu oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. 
Gündemin 13. maddesinde ihdas parçaları işlemleri için oy birliği ile belediye başkanına ve encümenine yetki verildi. 
Gündemin 14. maddesinde plan ve onama-uygunluk görüşü ücretlerinin gelirler tarifesine eklenmesi raporu Plan Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. 
Gündemin 15. maddesinde Alaattin Mahallesi 852 ada 1 parsel imar planı değişikliği İmar Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 16. maddesinde ilçemizde radyo ve telsiz ağı kurulması konusu hakkında Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün görevlendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 17. maddesinde enerji yönetim birimi yönergesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 18. maddesinde Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT)'ye hak kazanan personele tazminatlarını ödemek için Belediye Başkanına borçlanma yetkisi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 19. maddesinde araçlar hakkında denetim komisyon raporu meclise okundu.
Gündemin 20. maddesinde 2022 yılı faaliyet raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi.
1. ek gündem maddesinde Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği'ne Erdek'ten belirlenen kişilere eğitim vermesi için protokol yetkisi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
2. ek gündem maddesinde belediye memurlarına sosyal denge tazminatı ödenmesi konusu hakkında Tüm Yerel-Sen (Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası) ile oy birliğiyle sözleşme imzalama yetkisi verildi. 
Mayıs ayı meclis toplantısının 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü yapılacağı açıklandı.
Oğulcan Bölükbaşı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.