4 Ocak 2023 Çarşamba

YENİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yeni yılın ilk meclisinde 13 gündem maddesi görüşüldü.
Yeni yılın ilk meclisinde 13 gündem maddesi görüşüldü.
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
İlk gündem maddesinde, meclis çalışma takvimi belirlendi. Meclis toplantısının her ayın ilk Çarşamba günü toplanmasına ve her toplantı öncesi saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasına oy birliği ile karar verildi.
İkinci gündem maddesinde, meclis başkanı ve üyelerine huzur hakkı ödenmesine oy birliği ile karar verildi. 
Üçüncü gündem maddesinde, denetim komisyonu üyeliğine Millet İttifakı'ndan Nimet Kalafat, İbrahim Beyoğlu ve Murat Çolak; Cumhur İttifakı'ndan ise Mehmet Ali Yağcı ve Orhan Narin seçildiler.
Dördüncü gündem maddesinde, belediyede çalışmak üzere 44 adet geçici işçiye vize verilmesine oy birliğiyle kabul edildi.
Beşinci gündem maddesinde, 2022 yılında çalıştırılan sözleşmeli personelin 2023 yılında da çalıştırılmasına ve 8 bin 510 TL maaş + ek ödeme şeklinde ücret ödenmesine oy birliğiyle kabul edildi.
Altıncı gündem maddesinde, 2023 yılı zabıta personeline ödenecek olan maktu fazla çalışma ücreti oy birliğiyle bin 325 TL olarak belirlendi. 
Yedinci gündem maddesinde, sosyal hizmet ve yardım yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.
Sekizinci gündem maddesinde, Takunyacılar Caddesi'nin ve Sepetçiler Sokağı'nın canlandırılması konusunda oy birliğiyle komisyona ek süre verildi. 
Dokuzuncu gündem maddesinde, yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için uygun sokak tahsis edilmesi konusunda oy birliğiyle komisyona ek süre verildi. 
Onuncu gündem maddesinde, depremde alınacak tedbirlerle ilgili bir sunum yapıldı. Toplanma alanlarının tüm muhtarlıklara tebliğ edilmesine karar verildi.
On birinci gündem maddesinde, belediyeye beyaz Fiat egea aracın karşılıksız bağış olarak alınması konusunda AK Parti grubundan Mehmet Ali Yağcı ve Orhan Narin bu bağışın karşılıksız olmayacağını ileride bir şey istenebileceğini belirterek reddedeceklerini söyledi. Yapılan oylamada araç bağışı Mehmet Ali Yağcı ve Orhan Narin'in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 
On ikinci gündem maddesinde ilçemiz Kestanelik Mahallesi'nde onaylı köy yerleşik alanının kadastro paftalarına aktarılması konusu oy birliğiyle İmar Komisyonu'na gönderildi.
On üçüncü gündem maddesinde Yalı Mahallesi 274 ada 61 parsel (Seyitgazi Tepesi) ve Poyrazlı Mahallesi 106 ada 26 parsel (Kukumav Tepesi) üzerinde bulunan baz istasyonu alanlarının beş yıllığına kiralanabilmesi için belediye encümenine oy birliğiyle yetki verildi.
Bir dahaki meclis toplantısının 1 Şubat Çarşamba günü yapılmasına karar verildi.
Oğulcan Bölükbaşı




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.