1 Temmuz 2022 Cuma

CHP KADIN KOLLARI'NDAN ÇOCUK TACİZİNE TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek ve Bandırma Kadın Kolları, Erdek'te yaşanan çocuk tacizi davasında Bandırma Adalet Sarayı önünde toplandılar.
Geçtiğimiz aylarda Erdek'te yaşanan çocuk tacizi olayı davası geçtiğimiz günlerde Bandırma'da görüldü.
Duruşma sırasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek ve Bandırma Kadın Kolları ile çok sayıda kadın hakları dernekleri hazır bulundu.
Duruşma sonrasında CHP Erdek Kadın Kolları Başkanı Gaye Özdiker ve kalabalık kadın topluluğu dün Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Çocuğa yönelik artan istismar vakaları toplumsal çürümenin, vicdanların köreldiğinin en büyük göstergelerinden biridir. Suçu işleyenlerin aldığı cezalar tek başına hiçbir sorunun çözümü için yeterli değildir. Caydırıcı önlemler alınmadığı sürece, bu gibi çirkin olaylar ile karşılaşmaya maalesef devam edeceğiz. Bu utanç tablosundan kurtulmak için ve çocuğa yönelik istismarı önlemek için hukuki ve insani görevleri acilen yerine getirmeliyiz. Tüm suçların içinde vicdanımızı en çok yaralayan, öfkemizi en çok kabartan, bizi umutsuzluk ve kedere sürükleyen en büyük suç şüphesiz çocuk istismarıdır. Çünkü bir suçun kurbanı ne kadar savunmasızsa, toplumun suçluluk duygusu o kadar artar. Biz, son yıllarda bu suçluluk duygusuyla çok yüzleştik. Hemen hemen her gün ülkenin dört bir yanından çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz haberleriyle karşılaşıyoruz. Maalesef bu çirkin suç bizim ilçemizde, bizim çocuğumuza karşı da işlendi. Yaşanan bu çirkin olaylar ne kadar acıysa, bu olayların faillerinin bir bölümünün neredeyse ceza almadan yeniden topluma karışması bizler için o derece sarsıcı ve utanç verici. Öfkeliyiz. Mutsuzuz. Savunmasız bir çocuğa yapılanları asla kabul edemiyoruz. Hiçbir zaman da etmeyeceğiz. Susmuyoruz, susmayacağız. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Bu davanın da sonuna kadar takipçisi, çocuğumuzun ve ailesinin de yanında olacağız. Zor zamanları birlikte aşacağız. Çocuk bedenlere dokunmayın. Ellerinizi o masum bedenlerden çekin! ilçemize, ülkemize duyduğumuz sorumluluk gereği ilçemizde, bir çocuğumuzun yaşadığı bu iğrenç cinsel istismar olayına karşı tepkimizi ortaya koymak, yetkilileri bir kez daha göreve davet etmek, sorumluluklarını hatırlatmak üzere bu basın açıklamasını yapmak zorunda kaldık. Unutulmamalıdır ki, burada öncelikli sorumluluk devletin ve adaletindir. Devletin bu konuda sessiz kalmayacağını umuyor, suçu işleyenlerin en ağır ceza ile cezalandırılmalarını temenni ediyoruz. Ve bir kez daha belirtiyoruz ki, çocuk istismarına karşı asla susmayacağız. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.