27 Haziran 2022 Pazartesi

ERDEK COĞRAFİ İŞARETLER ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Marmara Adası'nda 24-25 Haziran'da düzenlenen Erdek Coğrafi İşaretler Çalıştayı sona erdi.
Marmara Adası'nda 24-25 Haziran'da düzenlenen Erdek Coğrafi İşaretler Çalıştayı sona erdi.
24 Haziran Cuma günü saat 14.00'da Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı'nın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekellioğlu ve Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'un konuşmaları ile devam etti.
14.30-16.00 saatleri arasında düzenlenen birinci oturumu olan 'Balıkesir'in Coğrafi İşaretleri Serüveni' Prof. Dr. Yavuz Tekellioğlu'nun moderatörlüğünde başladı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metehan Yılgör, Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selim Çağatay, Metro Toptancı Market adına Birol Uluşan, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş ve Ziraat Yüksek Mühendisi Tamer Uysal konuşmacı olarak katıldı.
16.15-17.30 saatleri arasında düzenlenen ikinci oturumda Prof. Dr. Selim Çağatay moderatörlüğünde gerçekleşen 'Türkiye Şarapçılığında Önemli Bir Terroir: Avşa'da ise Prof. Dr. Yavuz Tekellioğlu, Dr. Serkan Candar, Marmara İlçe Tarım ve Orman Müdürü Elif Aslan, Ziraat Yüksek Mühendisi Tezcan Alço, Büyülübağ Şarapçılık adına Alp Törüner ve YÜciTA Adres Patent adına Derya Kılıç katıldı.
Çalıştayın ikinci günü olan 25 Haziran'da ise Avşa Adakarası üzüm bağları gezisi düzenlendi ve şaraphaneler gezilerek tadım işlemi gerçekleştirildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.