10 Haziran 2022 Cuma

31. ULUSLARARASI KUŞCENNETİ FESTİVALİ BAŞLADI

31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali dün itibariyle başladı.
Her sene düzenlenen ancak pandemi nedeniyle iki senedir ara verilen Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali'nin bu yıl 31.si düzenlendi.
Dün protokol üyelerinin ve festival katılımcılarının katıldığı yürüyüşle başlayan festival çeşitli etkinliklerle devam etti.
General Balcı Çamlığı'nda çocuklara yönelik yapılan etkinlikte çocuklar midilli atlarına bindirildi. Etkinlik sonunda "Geri Dönüşüm Ajandası" adlı kitap çocuklara hediye edildi. Ressam Kemal İskender'le Bandırma Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen "Türk Resminde 68 Kuşağı" isimli söyleşide sanata dair derinlemesine konular işlendi. Bandırma Müzesi bahçesinde gerçekleşen söyleşide Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yılmaz Arı, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu ve Arş. Gör. Fatma Nihal Köseoğlu'nun tarih ve turizm konusu izleyicilere aktarıldı.
Akşam üzeri ise ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı'nın tek kişilik güldürüsü vardı. Müfit Can Saçıntı'ya, müzisyenler Ateş Arya ve Ersin Kızılkaya canlı müzikleriyle eşlik etti. Yine festival kapsamında düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nda kupanın sahibi penaltı atışlarıyla Gölyaka Mahallesi oldu. 
Akşam ise Barış Manço Kültür Merkezi'nde sanatçı Elif Çağlar'ın konseri vardı.
Gece Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda ünlü şarkıcı Simge Sağın konseriyle son buldu.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.