18 Eylül 2021 Cumartesi

ERDEK'İN KURTULUŞUNUN 99. YILI KUTLANDI

Erdek'in kurtuluşunun 99. yıl dönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.
Erdek'in kurtuluşunun 99. yıl dönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.
İlk tören 10.00'da ilçemiz Hacı Ömer Çarşı Cami Meydanı'nda yapıldı. Burada İlçe Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu tarafından yapılan duanın ardından Balıkesir Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bando Takımı gösterisini yaptı. Ardından ikinci törene geçildi.
İkinci tören saat 10:45'te ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Sonra AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı'nın, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın 18 Eylül kutlama mesajları okundu.
Daha sonra Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Karışık konuşmasında, "Bugün 18 Eylül. Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bugün Erdek'imizin gurur günüdür. Bugün Erdek'imizin bayramıdır. Hepimize kutlu olsun. Bugün Samsun'da yakılan özgürlük ateşinin Erzurum'da, Amasya'da, Sivas'ta ve karış karış tüm Anadolu'da, tutuştuğu Afyon'da 30 Ağustos'ta alevden sele dönüştüğü, ölürsem şehit kalırsam gazi diyenlerin Allah Allah nidalarıyla süngülerin üzerlerine bedenlerini attıkları gündür. Bugün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinde esareti tarihinin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Erdek'te ateşle imtihan olduğu gündür. Bugün 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyenlerin, gelecek nesillerin yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmemiz için ölümü seçtikleri gündür. Bu gün buram buram şehit kokan gün, vatanımızın kıymetini bilenlere, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızdaki hilalle yıldızın anlamını bilenlere, derdi vatan olanlara, derdi Türk milleti olanlara kutlu olsun. Ne Mutlu Türk'üm diyene!" dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler şiirlerini okudu. Şiirler okunmasının ardından ise  Balıkesir Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde resmi geçit töreni yapıldı. Resmi geçidin ardından bando protokole ve halka marşlar eşliğinde konser verdi.
Törene Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim İlanku, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Oğulcan Bölükbaşı

































Haberin Videoları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.