21 Mayıs 2021 Cuma

FIRTINA AYVALIK'I VURDU

Bu sabah saatlerinde Ayvalık'ta görülen fırtına ilçeyi olumsuz biçimde etkiledi.
Ayvalık'ta bu sabah 06.00 saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ilçe merkezinin yanı sıra Cunda Adası, Sarımsaklı ve Altınova Mahalleleri'nde de hayatı olumsuz bir biçimde etkiledi.
Rüzgarın şiddeti 80 kilometreyi aşarken, kıyıya bağlı büyük gezi tekneleri ile birçok balıkçı teknesi ya parçalanarak battı ya da hasar gördü. Ayvalık ve Altınova sahillerinde ilk belirlemelere göre 20 tekne battı. Sezonu açmaya hazırlanan gezi teknecileri büyük şok yaşadı. Bir kişi batmak üzere olan tekneden denize düştü.
İlçede bazı binaların çatıları uçarken birçok evin pencere camları kırıldı. Altınova’da bir evin çatısı fırtına nedeniyle uçtu. Gönül Yolu Köprüsü yakınlarında bulunan bir zeytin ağacı ve birkaç sokak lambası direğinin de devrildiği bildirildi. Ağaçlar, reklam panoları ve çöp kutuları rüzgardan uçtu. Sahil bandındaki kaldırım taşları fırtına nedeniyle söküldü.
Belediye ekipleri, temizlik çalışması yaparken ilçede hasar tespiti çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.