27 Kasım 2020 Cuma

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı çerçevesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla hayata geçirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES)'nin tanıtımını da içeren ve Ülkemizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı ilçemizde Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 
 Toplantıda, Koordinasyon Planının ilçe genelinde etkin bir şekilde uygulanması, aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla alınacak tedbirler, iş birliği ve kurumlar arası koordinasyonun etkinliğinin artırılması, KADES uygulamasının tanıtımı ve yaygınlaştırılması gibi konular değerlendirildi.
 Aile İçi ve Kadına yönelik fiziksel ya da psikolojik şiddetin insanlığa ihanet ve insanlık suçu olduğunu ifade eden Kaymakam Atasoy, son yıllarda artan kadına yönelik her türlü şiddet olaylarının önüne geçmek ve kadınlara çok daha hızlı yardım etmek için geliştirilmiş KADES mobil uygulamasının tanıtılması için oluşturulan bilgilendirme standını da ziyaret ederek bilgilendirmelere bizzat katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.