2 Temmuz 2020 Perşembe

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
 Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı başkanlığında gerçekleşen Temmuz ayı olağan belediye meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda 16 gündem, 1 ek gündem maddesi görüşüldü. CHP'li üyeler Burhan Karışık ve Recep Eren'in mazaretleri dolayısıyla katılamadığı toplantıda;
 Gündemin 1. maddesinde Alaattin Mahallesi 852 ada 1 parselde bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'na tahsis edilen taşınmazın iptali oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonu'na gönderildi. 
 Gündemin 2. maddesinde ilçemiz Yalı Mahallesi'nde 294 ada 2 parsel üzerinde yapılacak yapının her iki cephesinde de çıkma izni verilip verilmeyeceği oy birliğiyle İmar Komisyonu'na gönderildi.
 Gündemin 3. maddesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Şartlı Nakdi Yardım İstenmesi (konteyner ve araç talebinin belirlenmesi) hususu oy çokluğuyla kabul edildi. 
 Gündemin 4. maddesinde Kadın ve Aile Komisyonu'na üye seçildi. CHP grubundan Nimet Kalafat, İYİ Parti grubundan Murat Çolak, AK Parti grubundan ise Huri Güven üye olarak seçildi. 
Bu maddeden sonra CHP'li üye Kalafat ve AK Partili Güven arasında gerilim yaşandı. Huri Güven'in bu komisyonun daha önce Halk Eğitim ziyareti dışında bir şey yapmadıklarını belirtirken Nimet Kalafat ise Huri Güven ve Canan Kırdar'ın toplantıya gelmediğini söyledi. Huri Güven mazareti olduğunu belirtti. Meclis Başkanı Hasan Yapakçı ise komisyona bundan sonra daha iyi çalışmalar yapması için temennilerde bulunarak konuyu daha fazla gerilim yaşanmadan kapattı.
 Gündemin 5. maddesinde ilçemiz Atatürk Mahallesi'nde 294 ada, 2 parselde yapılacak yapının zemin katının konut olarak kullanılması talebi oy birliğiyle İmar Komisyonu'na gönderildi.
 Gündemin 6. maddesinde araç işgal ücretleri oy birliğiyle 5 Türk Lirası olarak belirlendi. 
 Gündemin 7. maddesinde belediyeye ait ilçemiz Alaattin Mahallesi'nde bulunan 191 ada 7 ve 8 parsellerin BASKİ Genel Müdürlüğü'ne devri hakkında komisyona ek süre verildi.
 Gündemin 8. maddesinde geçiş hakkı ücret tarifesi Büyükşehirden gelen karara göre ücretin 1,28 TL olarak belirlenen komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. 
 Gündemin 9. maddesinde Erdek Belediyesi Plan notları için oy birliğiyle komisyona ek süre verildi.
 Gündemin 10. maddesinde yer alan Atatürk Mahallesi 414 ada, 14 parselde zemin katın konut olarak kullanılması talebi için oy birliğiyle komisyona onay verildi.
 Gündemin 11. maddesinde yer alan Atatürk Mahallesi ada: 417,  parsel: 13'de zemin katın konuta çevrilmesi talebi için oy birliğiyle komisyona onay verildi.
 Gündemin 12. maddesinde yer alan Atatürk Mahallesi'nde 154 ada 144 parselde yapılacak yapının zemin katının konut olarak kullanılması talebi için  oy birliğiyle komisyona onay verildi.
 Gündemin 13. maddesinde yer alan Belediye gelirler tarifesi 2020 yılı ücretler tarifesine eğitim tesisi yapımı bölümünün eklenmesi ve iskele yapım bölümünün eklenmesi için oy birliğiyle komisyona onay verildi. 
 Gündemin 14. maddesinde, ilçemiz Doğanlar Mahallesi'nde 107 ada 5-27-114 parsel ve 112 ada 7 nolu parsel kamulaştırması talebi oy birliğiyle İmar Komisyonu'na iade edildi.
 Gündemin 15. maddesinde ise Atatürk Mahallesi 165 ada 6-63-64 parsellerin Büyükşehirden talep edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin 16. maddesinde Erdek Belediyesi plan notlarının 2.1 maddesinde yer alan Tercihli Kullanım Alanlarında Turistik Tesis yapılmasına ilişkin maddeye ilave yapılması için komisyona ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
 Tek ek gündem maddesi olarak belediye encümeninin 30/06/2020 tarih 2020/317 sayılı kararı oy birliğiyle  Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. 
Haber ve Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı








Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.