12 Haziran 2020 Cuma

BALIKESİR ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ ERDEK'TE TOPLANDI

Erdek Ziraat Odası, Balıkesir Ziraat Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı.
 Balıkesir genelindeki Ziraat Odaları başkanlarının katıldığı Balıkesir Ziraat Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısı dün Erdek'te yapıldı.
 Toplantıya Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör ev sahipliği yaparken toplantı, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Süleyman Dönmez başkanlığında yapıldı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Tarım ve Orman Başkanı Dilek Işıktaş'ın da katıldığı toplantıda başlıca konu olarak zeytin ele alındı.
 Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, zeytin sineğine karşı havadan ilaçlama yapılmadığını belirterek zeytinde ve zeytinyağında rekolte kayıpları yaşandığını belirtti. 
 Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Sarı, "Zeytin zararlısına karşı kimyasal ilaç ile mücadeleyi doğru bulmuyorum. Bu konuda doğal ve organik yöntemler ile mücadele yapılmasını öğrenmek durumundayız. Özellikle zeytin sineğine karşı mücadele konusunda bilimsel ve doğal yöntemler bulmak zorundayız. Fakat bunu gerçekleştirinceye kadar birkaç dönem üreticinin uğradığı zararlar ise tarafından sübvanse edilmeli." dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.