4 Eylül 2019 Çarşamba

EYLÜL AYI ERDEK BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Eylül ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı bugün, belediye makam odasında, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı başkanlığında gerçekleştirildi.
 Eylül ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı bugün, belediyemiz makam odasında, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı başkanlığında gerçekleştirildi. 5 ana gündem ve 2 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya CHP'li üye İbrahim Beyoğlu ve AK Partili üye Huri Güven mazeretleri dolayısıyla katılamadı.
 Ocaklar'da geçtiğimiz ay yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Solaklar (46) ve Selin Cebeci (10) anıldı.
 Gündemin ilk maddesi, hayatını Ocaklar'daki saldırıda hayatını kaybeden 10 yaşındaki Selin Cebeci'nin adının ailesinin de onayıyla Ocaklar'daki hizmet binasının önündeki çocuk parkına verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin ikinci maddesi, ilçemiz Aşağıyapıcı Mahallesi'nde yapılacak kadastro güncelleme çalışmalarında görevlendirilen bilirkişilerden bir tanesinin yeniden seçilmesiydi. Aşağıyapıcı Mahallesi muhtarının söylediği isim Üzeyir Akbaş oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin üçüncü maddesi olan Çanakkale İdari Mahkemesi kararıyla mimar, mühendis, tekniker ve yüksek teknikerlerden alınan kayıt ücretlerinin kaldırılması, müteahhitlerden alınan ücretlere devam edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin dördüncü maddesi Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı'na Erdek balıkçı barınağında yer tahsis edilmesi hakkındaydı. Büyükşehire bağlı sandal ve yat iskelesinin belediyece kullanılmak üzere bedelsiz olarak belediyeye devir veya tahsis edilmesi konusunda komisyona ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin beşinci maddesi, amme alacaklarının tahsili için satış komisyonunda yer alması için belediye meclis üyesinden Nimet Kalafat'ın seçilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Ardından ek gündem maddelerine geçildi.
 Birinci ek gündem maddesinde 'partiden istifa eden komisyon üyelerinin görevi sona erdiği için komisyona istifa ettiği partiden yeni üye seçilmesi gerektiğinden' CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen İbrahim İlhan'ın yerine aynı partiden İmar Komisyonu'na bir üye seçilmesiydi. İbrahim İlhan'ın yerine Burhan Karışık'ın getirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin ikinci ek gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na üye seçilmesi hakkındaydı. Yine yukarıdaki aynı madde gereğince Plan Bütçe ve Komisyonu'nda görevi sona eren Murat Çolak'ın yerine İbrahim Beyoğlu seçilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Oğulcan Bölükbaşı

 

 

 






Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.