13 Ağustos 2019 Salı

80 HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU

Marmara Adası'nda çıkan yangının hasarı gün ağarınca belli oldu.
   Marmara ilçesi Mestanağa bölgesinde, dün saat 14.00 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarında etkisiyle büyüdü. Alevlerin, yerleşim alanlarına ulaşmasıyla yüzlerce vatandaşlar evlerini tahliye etti. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerinde desteği ile müdahale edilen yangın, saat 19.00 sıralarında kısmen kontrol altına alındı. Akşam saatlerinde rüzgarın şiddetini daha da arttırmasıyla alevler Çınarlı bölgesinde yeniden yükselmeye başladı. 4 helikopter, 55 arazöz ve itfaiye aracı ile 110 personel ile alevlere müdahale edildi. İlçenin her yerinden görülen alevler çevrede bulunan hayvan çiftliğine de sıçradı. Yangın, saat 23.00 sıralarında, yangın tamamen kontrol altına alındı. 

80 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ, 5 EV İLE 1 MİNİBÜS YANDI

Yangına ilişkin açıklama yapan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, 9 saat süren müdahale ile facianın atlatıldığını söyledi. Aksoy, ''Ciddi anlamda hayvanlar telef oldu. Yangında herhangi bir yaralanma veya ölümcül bir kaybımız yok. 7 arkadaşımız dumandan dolayı zehirlendi. İlk tespitlere göre 80 hektarlık bir alan yanmış durumda. Tespit çalışmalarımız sürüyor'' dedi.
 Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, 'Yangın için 'bitti' demiştik ama küçük bir kıvılcımdan dolayı yine devam etti. Ancak artık tamamen 'bitti' ve 'kontrol altına alındı' diyoruz. 
7 arkadaşımız dumandan dolayı zehirlendi. Hepsi de kontrol ve tedavileri yapıldıktan sonra görevlerine geri döndü. 70-80 hektarlık bir alan yanmış durumda. Ama şu anda adada her şey yolunda'' dedi.
 Marmara Adası'nda çıkan yangının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yangının çıktığı alana gelerek yerinde incelemelerde bulundu.
 Olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.