25 Nisan 2019 Perşembe

ERDEK ANADOLU LİSESİ'NDEN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

İlçemiz Erdek Anadolu Lisesi (EAL) bugün ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenledi.
 Kaymakam Ekrem Çalık'ın ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz'ün de katıldığı etkinlik BENGİ projesi kapsamında yapıldı.
 "Çaylar Bizden Okumak Sizden" sloganlı etkinlikte kitap okumaya gelenlere çay da dağıtıldı. Okuma etkinliği öncesi açıklama yapan Okul Müdürü İdris İsmet Sezgin, "Balıkesir Valiliğimizin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün BENGİ projesi kapsamında halkımızın kitap okumasını farkındalık oluşturmak amacıyla meydanda öğrencilerimizle konuklarımızla beraber kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimiz 1 saat boyunca devam edecek. Öğrencilerimize de çay ikramı olacak." dedi.
 Ardından Cumhuriyet Meydanına gelen Kaymakam Ekrem Çalık, kitabın bir hazine olduğunu belirterek, zamanın boşa harcanmaması gerektiğine dikkat çekti.
 Çalık gazetecilere yaptı açıklamada, "Okuma alışkanlığının gençlerden başlayarak zaman israfının önlenmesi lazım. İnsanların merak ettiği her alanda kitaplar var. Geliştirmek için kitap okumayı teşvik etmek gerekiyor. Biz de bu projenin içindeyiz, gençlerimizle beraberiz. Gençleşiyoruz, herkesi kitap okumaya davet ediyoruz." dedi. Çalık, bir serinin 3. kitabında olduğunu belirterek bu sene 5 kitap okuduğunu ifade etti. 
 Ardından gazetecilere açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, "Valiliğimizin 3 yıl önce başlattığı BENGİ Projesi kapsamında bir okuma seferberliği niteliğinde okullarımızda okuma seferberliği düzenliyoruz. Biz velilerimizle ve Erdek'teki idari amirlerimizle de okuma saatleri düzenliyoruz. Bu farkındalığı halkta da oluşturabilmek için bugün Anadolu Lisemizin yapmış olduğu bir organizasyon var. Biz katılımcılara teşekkür ediyoruz." dedi.
Oğulcan Bölükbaşı






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.