23 Nisan 2019 Salı

23 NİSAN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ilçemizde de kutlandı.
 İlk olarak saat 08.45'te okulların belirlediği öğrenciler ilçemiz kaymakamı ve ilçe belediye başkanı makam koltuklarına oturdular. Ardından saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene geçildi. Burada İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki tören sona erdi.








İkinci tören saat 10.30'da ilçemiz Atatürk İlkokulu'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören okul temsilcisi öğrencisinin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz konuşma yaptı.
 Camgöz konuşmasında, "Her yıl 23 Nisan günü tüm dünya çocuklarının imrenerek baktığı bir bayramı kutluyorsunuz. Sevilmek, eğlenmek, oynamak, hayatı gönlünüzce doyasıya yaşamak hepinizin hakkı. Bugünleri sizlere armağan eden şehit ve gazilerinize teşekkür etseniz azdır. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, büyük Türk ulusunun kendini beğenmiş düşmanlara karşı büyük önder Mustafa Kemal Paşa'nın çevresinde çelik bir halka, tunç bir kale olduğu gündür. Bugün yepyeni bir ruh ve imanla yepyeni bir devletin temellerinin atıldığı gündür. Bugün atalarımızın kanlarıyla yoğrulan ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği bir gündür.  Ve bugün dünya çocuklarının her yıl kutladığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Ey, bugünün çocukları, yarının sahipleri kendinizi bilim, teknik, fen alanlarında yetiştirmeniz çok önemlidir ancak bundan daha da önemlisi kendinizi ahlaki bakımdan geliştirebilmelisiniz. Bugün ahlaki çocuklar olan sizler yarının dünyasını bugünden inşa etmektesiniz. Sizler asırlarca dünyaya barışı, sevgiyi, kardeşliği, medeniyeti veren bu ülkenin çocukları olarak atalarımızın sahiplenmiş olduğu misyonu sizden sonraki nesillere aktaracak olan büyük Türkiye çocuklarısınız. Gözünde umut ışığı parlayan çocuklarımız gün sizin, gelecek sizin. Bu vatan hepimizin. Daha güzel bir dünyada sevgi, dostluk, barış çiçeklerini toplayacağımız yeniden barış ve kardeşlik dolu bir dünyada yaşayabilmek ümidiyle hepinizin bayramı kutlu olsun." dedi.
 Ardından Atatürk'ün Ankara'daki TBMM'yi açtığı süreci anlatan drama gösterisi öğrenciler tarafından canlandırıldı. Ardından şiir okunması, halk oyunu ve çeşitli gösterilerle devam eden program şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerine ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
 Şiir yarışması ortaokullar; 
1- Zümra Aslan  - Nerime Yüksel Ortaokulu
2- Nehir Öztoprak - Nerime Yüksel Ortaokulu
3- Elif Durgun - 18 Eylül Ortaokulu 
Ödüllerini Kaymakam Ekrem Çalık verdi.

Kompozisyon yarışması ortaokullar;
1- Zümra Aslan - Nerime Yüksel Ortaokulu
2- Duru Gökdeniz - Nerime Yüksel Ortaokulu
3- Çiğdem Yener - Nerime Yüksel Ortaokulu
Kompozsiyon yarışması lise;
1- Fatma Betül Boz  - Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ödüllerini Garnizon Komutanımız Dz. Albay Ateş Kalkan verdi.

Resim yarışması anaokulları;
1- Yalın Solan - Atatürk İlkokulu
2- Ecrin Mandacı - Atatürk İlkokulu
3- Zeynep Yıldız - Atatürk İlkokulu
Ödüllerini Belediye Başkanı Vekili Hasan Yapakçı verdi.

Resim yarışması ilkokullar;
1- Emir Bilgin - Atatürk İlkokulu
2- İlayda Kaya - Halitpaşa İlkokulu
3- Ada Naz Sel - Halitpaşa İlkokulu 
Ödüllerini ilçemiz başsavcısı Esat Sevmiş verdi. 

Resim yarışması ortaokullar;
1- Seçkin Ayaydın - 18 Eylül Ortaokulu
2- Yusuf Kerem Ergin - Nerime Yüksel Ortaokulu
3- Eylül Merve Birol - Nerime Yüksel Ortaokulu
Ödüllerini ilçe Jandarma Komutanı Jnd. Bnb. Volkan Kocatürk verdi.
Tören sonunda protokol üyeleri törende emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.
 Ardından Erdek Garnizon Komutanlığı limanda demirli olan TCG Erdemli M 264 mayın tarama gemisi gezildi. 
Gemi, gün boyunca ziyaretçiye açıktı.
Oğulcan Bölükbaşı






























 










Haberin videoları:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.