23 Mart 2018 Cuma

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MESAJI...

  Erdek Toplum Sağlığı Merkezi hekimi Dr. Hüseyin Aykaç, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

     Dr. Aykaç yayımladığı mesajda, "Yaşlılık biyolojik bir olgudur. Yaşlılıkta insanın iş yapabilme gücü azalır. Fiziksel olarak ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma düşebilir. Ruhsal yönden de kendisine yakınlık gösterecek olan insanları çevresinde ister. Yaşlılar, dünle bugün arasındaki köprülerdir. Kültür yaşamımızı yarınlara taşımayı sağlayan en önemli varlıklarımızdır. Yaşlı kişilere saygı göstermeliyiz. Bu, aynı zamanda onlara bir minnet borcumuzdur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı olmaları gerekir. Büyük Atatürk, 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur!' diyerek yaşlılara karşı sosyal güvencenin sağlanması gerektiğini vurgulamıştır. Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım: Bir gün biz de yaşlanıp onların karşılaştıkları güçlüklerle karşılaşacağız." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.