8 Aralık 2017 Cuma

SUYA İNDİRİM BU AYDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

 Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi 5. Birleşimini gerçekleştirdi. Mecliste daha önceden kararı alınan merkezde % 25, kırsalda % 50 su indirimi meclis üyelerinin oy birliği ile geçti. Su indirimi merkezde, ilçelerde ve kırsal mahallelerde 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren faturalara yansıyacak.

     Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu su indirimi ile ilgili yaptığı açıklamada “Kırsal mahallelerde % 50, merkezde % 25 su faturalarında indirim noktasında tarife komisyonundan rapor geldi. Tarife komisyonu toplumun daha iyi anlaması, BASKİ’nin faturalandırılma açısından daha kolay olacağı düşünülerek, indirim oranlarını net olarak kırsalda % 50 ve merkezde % 25 olarak belirledi.
Faturalar 1 Aralık tarihinden itibaren okunmaya başlayacak sayaçlarda geçerli olacak.
Bizim düşüncemiz insanlara hizmet etmek. Partilerimiz farklı olabilir ama asıl olan uyum ve ahenk içerisinde güzel işleri hep beraber yapmaktır. Balıkesir’imiz için hayırlı olsun” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklama yaparak, tüm engelli vatandaşlarımızın gününü en içten dilekleriyle kutladı.
Anlamlı günü bir güne sığdırmanın mümkün olmadığını belirten Başkan Kafaoğlu Engelliler Gününe dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak gerektiğini hatırlatarak, her sağlam insanın potansiyel bir engelli adayı olduğunu söyledi.
Engelli vatandaşların dertlerine derman, sorunlarına çözüm olmak için var güçleri ile çalışacaklarını ifade eden Başkan Zekai Kafaoğlu “Toplumda engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir yaşam sürmeleri için her zaman yanlarında yer alacağız.
Engelliler Günü engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve bu noktada farkındalık yaratılabilmesi açısından oldukça önemlidir. Toplum içerisinde önemli bir nüfusa sahip olan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, ekonomik, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları belediyemizin en önemli hedeflerindendir. Engelli vatandaşlarımızın topluma enjekte olabilmesi, sosyal yaşamda aktif bir şekilde rol alabilmeleri, ülkesine değer katabilmeleri adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı sunmaktayız. Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.
Balıkesir Tenis İhtisas Spor Kulübü sporcusu ve aynı zamanda milli takım sporcusu olan Recep Yormaz Amerika’nın Miami kentinden düzenlenen Dünya Veteranlar Tenis Şampiyonası 60+ yaş kategorisinde yarışarak Balıkesir’i temsil etti.
Tenis Veteranlar Dünya Şampiyonasında mücadele eden Recep Yormaz, turnuva sonunda Balıkesir’e dönerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret ederek, başarısını paylaştı. Başkan Kafaoğlu milli sporcunun başarısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendisini kutladı.
Ziyarette konuşan Milli Sporcu Recep Yormaz “Amerika’da gerçekleşen Dünya Veteranlar Tenis Şampiyonasına Milli takım olarak katıldık.
Türkiye’den 4 sporcu ile mücadele ettiğimiz şampiyonada 60+ kategoride yarıştım.
Milli takım olarak 22 ülkenin katıldığı şampiyona da 11’inci olduk.
Milli takıma seçilmekte kolay olmuyor. Şampiyonada 50, 55 ve 60 yaş üstü yaş grupları mücadele etti.
60 yaş üstünde milli takıma girebilmek için Türkiye’de 1 yıl boyunca yapılan turnuvalara katılım sağlanıyor, turnuvalara katılan 54 sporcu arasından ilk 4’e giren isimler yaş gruplarında milli takımı temsil ediyorlar.
4 kişi arasından Balıkesir’den tek katılan sporcu da benim. Gittiğim ülkelerde Balıkesir’i temsil etmenin gururunu yaşıyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nu yeni görevinden dolayı kutluyor, kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, tenis sporunun daha da gelişmesi adına güzel çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da milli sporcu Recep Yormaz’ı tebrik etti, Balıkesir’in ismini duyurmasından dolayı teşekkür etti.
Başkan Kafaoğlu “Tenis çok zor yapılan bir spor dalı. Balıkesir’den Recep Yormaz’ın milli formayı giymesi ve dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmesi güzel ve gurur verici bir tablo. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu. 
(Haber merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.