20 Ocak 2018 Cumartesi

KIRCI: DOĞALGAZ VERME TARİHİ 2018 YILI OLARAK TESPİT EDİLDİ

   Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Erdek için doğalgaz verme tarihinin 2018 yılı olarak tespit edildiğini bildirdi.

      Erdek'e doğalgaz getirilmesiyle ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı konuyla ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak BOTAŞ Genel Müdür Burhan Özcan ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Kırcı, "Bölgemiz için büyük bir önemi olan bu süreç için başından itibaren devredeyiz, çalışmaları bir an evvel bitirmek, doğalgazı kıymetli hemşehrilerimizin kullanımına sunmak istiyoruz." dedi.
     Kırcı, "Bakanlar Kurulu kararının hemen ardından Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'nin konuğu olduğumuzda Erdek'e mutlaka doğalgaz getirilmesiyle ilgili olarak çalıştığımızı bu konuda parti ayrımı gözetmeksizin insanın refah ve mutluluğunu esas aldığımızı dile getirmiş, Erdek'e doğlagaz gelmemesi için hiçbir neden olmadığını, proje tamamlandığında turizmin daha da canlanacağını, Erdek ilçemizin böylece yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da cazibe merkezi olacağını ifade etmiştik." şeklide söyleyen Kırcı devamında "16 Nisan referandum çalışmaları esnasında Marmara Adası ziyaretimizde de 2018 yılı içinde de Erdek'e doğalgaz geleceğinin müjdesini vermiştik. Hükümetimizin nüfusu 20 binin üzerindeki ilçeleri kapsama almasından sonra konumuyla göz dolduran, kriterleri fazlasıyla karşıladığını düşündüğümüz Erdek'imiz için de girişimlerde bulunduk. Son olarak partimizin Erdek ilçe kongresinde de belirttiğimiz gibi Erdek için yapılan analizleri tetkikleri yakından izledik, ilk günden bu yana bu konunun takipçisi olduk." dedi.
    Kırcı, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın 16 Nisan Anayasa Referandumu öncesinde 6 Nisan 2017'de gerçekleştirdiği Balıkesir mitinginde Balıkesir'e doğalgaz müjdesi verdiğinin altını çizen Kırcı, "Bu müjde Erdek'imizin de doğalgazın temizliği, rahatlığı ve konforuyla tanıştırılması açısından tarihi bir adımdır. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımızın talimatlarıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğümüz Balıkesir ilimizde İvrindi, Havran, Edremit, Burhaniye, Kepsut, Bigadiç ve Erdek ilçelerinde arzının sağlanması için çalışmalar başlattıklarını, bu minvalde ilgili ilçelerimize hangi tarihte doğalgaz arzının sağlanacağı bizlere bildirilmiştir." dedi.
Haber Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.