25 Kasım 2017 Cumartesi

"ÖĞRETMENLER GÜNÜ" KUTLANDI

    24 Kasım Öğretmenler Günü ilçemizde etkinliklerle kutlandı.

     24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilk tören saat 14.00'da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstikal Marşı'mızın okunmasıyla başlandı. Ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
    Programın ikinci bölümü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu'nda devam etti.
    Buradaki programa, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Alb. Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Erdek Emniyet Müdürü Mehmet Çıtak, Erdek Jandarma Karakol Komutanı Jnd. Yzb. Volkan Kocatürk, Erdek Müftüsü Adem Eser, Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, okul müdürleri ve öğretmenler kutlandı. 
   Konferans Salonu'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören, Erdek Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
   Erbil Camgöz, konuşmasında; "Öğretmenlik fedakarlık isteyen kutsal bir meslektir. Bizim toplumumuzda öğretmenliğin çok farklı yeri vardır. Öğretmenlerimizi hiç unutmayız, hayatın her aşamasında onları saygıyla hatırlarız. Öğretmenlik zor bir zanaattır, sabır ister. Milletleri kurtaranlar ancak öğretmenlerdir. Her meslekte hata yapma şansı vardır, fakat öğretmenlikte yapılan hatanın geri dönüşümü yoktur. Yani bir öğretmenin hata yapma şansı yoktur. Bu yüzden öğretmenliğin zor ve sabırlı bir meslek olduğunu söylüyorum. Buradan tüm emekli öğretmenlerimin ve mesleğine devam eden öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete göç etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum." diye konuştu. 
   Camgöz'ün konuşmasının ardından Erdek Kapıdağ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiirlerin okunması ve tiyatro gösterileri ile sona erdi.
   Daha sonra emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri sunuldu, adayları kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. "Öğretmenler Günü" konulu düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
   Tören, öğretmenlerin müzik dinletisi ve "Öğretmen Marşı"nın söylenmesiyle sona erdi.
   *Haber Merkezi





                                                              







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.