8 Kasım 2017 Çarşamba

BÜYÜKŞEHİRİN BAŞKANI ZEKAİ KAFAOĞLU OLDU

   Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde önceki başkan Ahmet Edip Uğur’un istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti’nin adayı, merkez Altıeylül ilçe Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu seçildi.


 Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin bugün ‘seçim’ gündemiyle olağanüstü yapılan toplantısında gerçekleşen oylamanın 2. turunda 64 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Zekai Kafaoğlu, meclise hitap etti.
Katılımcılara teşekkür eden Büyükşehir Belediye başkanı Zekai Kafaoğlu, gönüller yapmaya geldiklerini, gönülleri fethetmeye devam edeceklerinin altını çizdi.
Başkan Kafaoğlu, “Biz ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geliyoruz. Durmak yok koşmaya devam” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dt. Zekai Kafaoğlu, “Yunus’un, Mevlana’nın, Hacı Bektaş Veli’nin dilini kullanacağız.
Hep sevgiden, kardeşlikten, gönülleri fethetmekten, 1 milyon 200 bin vatandaşımızı kucaklamaktan bahsedeceğiz. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sayın Başbakanımız, parti genel merkezimiz, yerel yönetimlerden sorumlu başkanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız hepinize teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” diye konuştu.
  Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, meclis toplantısının başında grup sözcülerinin yaptığı konuşmanın ardından salonu terketmelerini eleştirdi. AK Parti aleyhindeki sözlere de sert tepki gösteren Başkan Kafaoğlu, CHP grubunun yakışıksız ifadelerini onlara iade ettiğini belirtti. Başkan Kafaoğlu, “Diktatör görmek istiyorlarsa kendi geçmişlerine baksınlar. Biz ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geliyoruz. Biz düşmanlıkları artırmaya değil, kardeşlikleri çoğaltmaya geliyoruz. Allah’ın izniyle sorumluluğumuz daha da arttı” dedi.
  Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’i yeniden hak ettiği yere getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını ifade ettiği sözlerini şöyle sürdürdü;
“Balıkesir’i yeniden hak ettiği yere getirelim. Herkesi kucaklayıp hizmetlerimizle gönül alalım. 1 milyon 200 bin vatandaşımızın mutlaka elini sıkacağız. Mutlaka gönüllerini alacağız. İnşallah gece, gündüz demeden basmadık yer bırakmayacağız. Bu oylamada bize destek olan AK Parti grubuna, mert ve duyarlı davranışları nedeniyle MHP’li arkadaşlarıma, cesur bağımsız arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hepsine saygılar sunuyorum. Bütün meclis üyelerimizi tebrik ediyorum.”
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına geçen Kafaoğlu, burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan’ın da yer aldığı yoğun kalabalığın sevgi gösterileri arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığına vekalet eden aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan’dan başkanlık mührünü ve görevi devraldı.
  Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun seçilmesi partililer, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından sevgi ve coşkuyla karşılandı. Meclisteki seçimin ve makamın devralınmasının ardından Belediye binası önünde davullar çalınarak kutlama yapıldı, kurban kesilip dua edildi.
  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilk günden yoğun bir mesai içerisine girdi. Seçimin ardından makamına geçen Başkan Kafaoğlu, yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Makamda tebrikleri kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, gösterilen yoğun ilgi ve teveccühe teşekkür etti. Bu arada, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz ve tüm başkanlarının tam kadro katıldığı Karesi Toplantı Salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlanan, devam eden proje ve çalışmaları hakkında geniş kapsamlı bir brifing sunuldu.
ZEKAİ KAFAOĞLU KİMDİR?
  1961 yılında Balıkesir’in Gökçeyazı Beldesinde doğdu. İlk ve Orta okulu Gökçeyazı’da, lise tahsilini Balıkesir İmam Hatip lisesi’nde tamamladı.İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu Hastaneleri’nde Diş Hekimi olarak görev yaptı.
Sağlık Bakanlığı Bakan Müşavirliğinden sonra Balıkesir Diş Hastanesi kurucu Başhekimliği görevinde bulundu. Refah Partisi’nde İl Müfettişliği ile Fazilet Partisi’nde kurucu İl Başkanlığı yaptı. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve 2 dönem kongre ile geldiği İl Başkanlığı görevlerini sürdürdü. 1999 yılında Fazilet Partisi, 2002 ve 2007 yıllarında Ak Parti Milletvekilli adayı oldu.
Çeşitli Sivili Toplum Kuruluşlarında önemli görevler üstlenen Zekai KAFAOĞLU, evli ve 3 çocuk babasıdır. Kasım 2017 Tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.