24 Ekim 2017 Salı

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 237


EDİNCİK YOLUNDA KAZA: 1 ÖLÜ

   Perşembe günü saat 16.00 sıralarında Edincik yolu üzerinde motosikletiyle Edincik istikametinde giden Hamdi Güvenen (21), viraja yakın mesafede karşıdan Erdek istikametinde gelmekte olan, Bayram İşcan yönetimindeki BASKİ Erdek Şubesi’ne ait hizmet aracıyla çarpıştı.
  Kaza yerine kısa sürede ulaşan 112 Acil ekiplerinin müdahalesi ve ardından Bandırma Devlet Hastanesi’ndeki müdahalelere rağmen, genç Hamdi hayata döndürülemedi.
   İlçemiz esnaflarından Emrullah Usta olarak bilinen Emrullah Güvenen’in oğlu ve merhum aşçı Hamdi Usta’nın torunu, Hamdi Güvenen’in feci trafik kazasında genç yaşında hayatını kaybetmesi herkesi derinden yaraladı.
Merhumun cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Piri Reis Camii’nden ilçemiz mezarlığına defnedildi.
*Yeni Erdek

Özel ERDEK GAZETESİ olarak Hamdi Güvenen’e Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.
















İLÇE AK PARTİ’DEN MUHTARLARA KAHVALTI

Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, Erdek merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile Erdek Öğretmenevi’nde buluştu.
  Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıaslan ile Erdek Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Pakize Ciciler’in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı toplantıya, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan ile merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.
  Kahvaltının sonunda, toplantıda hazır bulunan merkez ve kırsal mahalle muhtarları, mahallelerinde yaşanan sorunları Ak Parti İlçe Teşkilatı’na aktarma fırsatı buldu.
*Haber Merkezi














BGC ERDEK’TE GECE DÜZENLEDİ

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC) 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü Erdek’te kutladı.
  İlçemiz Prestij Tekne Restaurant’ta gerçekleşen kutlamaya Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ünlü film yönetmeni Tunç Başaran ve cemiyet üyesi gazeteciler katıldı.
  Gazeteci Tufan Dalgıç gitarıyla seslendirdiği şarkılarla geceye renk kattı.
*Haber Merkezi 













İLÇEMİZDE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

   19 Ekim Muhtarlar Günü ilçemizde düzenlenen resmi tören, yapılan ziyaretler ve diğer etkinliklerle kutlandı.
   İlçemiz merkez ve kırsal mahalle muhtarları, 19 Ekim münasebetiyle ilçemizdeki etkinliklere katılarak, muhtarlar gününün mutluluk ve onurunu yaşadı.
   İlk etkinlik, sabah saat 09:00’da Ak Parti Erdek İlçe Teşkilatı, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle organize ettiği kahvaltıda Erdek Muhtarlarıyla buluştu.
   Tören ise Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan’ın Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, tören Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.        
   Ardından muhtarlar hep birlikte ilçe Kaymakamlığına geçerek, Kaymakam Ekrem Çalık’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Çalık ayrıca, şehit babası olan Ormanlı Mahallesi Muhtarı Nihat Erdoğmuş’u “yılın muhtarı” olarak gördüğünü söyleyerek, Erdoğmuş’a yılın muhtarı plaketini takdim etti.
   Kaymakamlıktaki ziyaretin ardından, Erdek Belediyesine geçen ilçe muhtarlarımız, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Sarı, kendisini ziyaret eden muhtarlara günün anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulundu. 19 Ekim Muhtarlar Günü programı kapsamında, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından Kapıdağ ve Adalar bölgesinde görev yapan muhtarlarımız onuruna bir akşam yemeği organize edildi. Yemeğe; Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarımız katıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yemekte tüm muhtarlarımızın, muhtarlar gününü kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi. Ayrıca ilçemizde 4 dönem üst üste muhtarlık yapmış olan, Halitpaşa mahallesi muhtarı Recep Kara ve Doğanlar Mahallesi muhtarı Ramiz Golagan’a teşekkür plaketlerini takdim etti.
*Haber Merkezi








KOOPERATİF FİYATLARI AÇIKLADI

  Bu yıl ortaklarının talebi üzerine ürün alımları başlamadan fiyatları açıklayan Marmarabirlik, tavan fiyatı 180 tane için 9,80 TL, ta-ban fiyatı da 410 tane için 4 TL olarak karara bağladı. Yağlık zeytin fiyatı da 3 TL olarak belirlendi. Ürün alımlarına ise 25 Ekim’
den itibaren başlanacak.
  Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2017-2018 ürün alım kampanyası kapsamında rekolte beyan alımlarına 20 Eylül’de başladıklarını belirterek, yağmurların geç yağması ve dolu hasarı nedeniyle rekolte tespitinde aksaklıklar olduğunu kaydetti.













 BELEDİYE BAŞKANI SARI PLAKETİNİ ALDI

   Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) Genel Başkanlığı’nca 26 il ve 35 ilçede bulunan temsilcilikleri tarafından yapılan saha araştırmalarında “yılın en başarılı belediye başkanı” seçilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ödülünü aldı.
  KAMU-DER’in her yıl düzenlediği, yılın en iyi belediye başkanları, siyasetçileri, iş adamları,
bürokratlar ve kamu görevlilerinin belirlendiği kamuoyu araştırması ve anket sonularına göre, “yılın en başarılı belediye başkanı ödülü” Hüseyin Sarı’ya ödülü, Ankara’da düzenlenen törende, basın önünde verildi.                                                                                   *Haber Merkezi





SARI’DAN BAYKAL’IN HASTANESİNE ZİYARET

  Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, geçirdiği beyin kanaması sonucunda Ankara İbni Sina Hastanesi’
nde tedavi gören CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın olduğu hastaneye giderek ailesine geçmiş olsun dileklerini belirtti.
 Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dürüstlüğün, adaletin ve vefanın dillerden düşürülmediği ama tamamının içinin boşaltıldığı siyasi kadrodan istifa ettikten sonra bana sahip çıkan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmamın önünü açan eski genel başkanım Sayın Deniz Baykal’ı ve eşi Sayın Olcay Baykal ve tüm CHP ailesini İbni Sina Hastanesi’nde ziyaret ettim. Yüce Yaradan’dan acil şifalar dilerim.
*Haber Merkezi















                                         BELEDİYENİN 2018 BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

  Üç gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda; iki gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, bir gündem maddesi ise oy çokluğu ile görüşülerek kabul edildi.
  Meclisin ilk gündem maddesinde; Adres ve numaralamaya ilişkin yönetmelik gereği, ilçemiz merkez ve kırsal mahallelerindeki mükerrer cadde ve sokak isimlerinin değişikliği teklifi oy birliği ile
kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde, plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2018 yılı belediye gelir tarifesinin, hazırlanan komisyon raporu doğrultusunda uygulanması, görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 18. maddesinin (b) bendine istinaden 2018 yılı Erdek Belediyesinin bütçesinde 2018 yılı için toplam 55 milyon TL ödenek yetkisi verilirken, 52 milyon 800 bin TL tahmini gelir olarak belirtildi. Gider bütçesinde yer alan ödenekler ile gelir bütçesinde tahmin edilen gelirler arasında açık olan 2 milyon 200 bin TL’nin, kaynaklar karşılık gösterilmek suretiyle denklik sağlandı. 2018 yılı bütçesi 13/10/2018 tarihli plan bütçe komisyonu raporu doğrultusunda, belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.















CUMHURİYET KUPASI KROS YARIŞMALARI YAPILDI

  Erdek Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen Cumhuriyet Kupası Kros Yarışmaları sonuçlandı.
Yarışma; minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere toplam dört kategoride kız ve erkek takımları olmak üzere düzenlendi.
 Toplamda 180 sporcunun mücadele ettiği yarışmalar sonucunda ferdi olarak ilk dört dereceyi elde eden sporculara madalyaları takıldı.
 İlk üç sırayı elde eden takımlara ise “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nda kupaları takdim edilecek.





ERDEKSPOR ZİRVEYİ BIRAKMAYA NİYETLİ DEĞİL
 
  Süper Amatör Ligin 6.haftasında C.M.Burhaniye Sanayispor’u konuk eden kırmızı beyazlı temsilcimiz Erdekspor, sahadan 2 – 1 galip ayrıldı.
  Pazar günü Erdek 18 Eylül Stadı’nda saat 14:00’de oynanan karşılaşmada, Erdekspor, 37. dakikada gleen golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
  İkinci yarı başladı. 65. dakikada Erdekspor farkı 2’ye çıkarırken, 90+2 uzatma dakikasında Burhaniyespor, golle skoru 2-1’e getirdi.
Golün ardından hakemin çaldığı bitiş düdüğü sonrası, karşılaşma bu skorla sona erdi.
Süper Amatör’de Erdekspor puanını 18’e çıkarırken zirvedeki yerini koruyarak zirveyi kimseye bırakmaya niyetli olmadığını gösterdi.
 C.M.Burhaniyespor ise bu hafta 12 puanda kaldı. Erdekspor 7.haftada Altınovaspor desplasmanında mücadele edecek.
*Haber Merkezi









ERDEK TURNUVALARA HAZIRLANIYOR

  Erdek Belediye Başkanlığı Meclis toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor Mü-dürü Erdem Eren ile ilçemiz okullarında görev yapan beden eğitimi öğretmenleri katıldı.
  Hulusi Ay, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Erdek Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle Ligi turnuvalarıyla il-gili katılımcılara bilgi verdiğini söyledi.                                                                                                                                       *Haber Merkezi

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.