27 Ocak 2016 Çarşamba

Özel ERDEK GAZETESİ Sayı: 158



                                                      KAR DEĞİL BUZLANMA
                
    Erdek’te 18 Ocak Pazartesi akşamı başlayan kar gece saatlerinde tutmasına rağmen sabah saatlerinde eridi ve kar Erdek’te tutmamış oldu fakat karayollarında gizli buzlanma oldukça
çoktu. Gizli buzlanma yüzünden 3 ayrı kaza yaşandı. Kazalardan biri Erdek-Bandırma karayolu, kamplar bölgesi, hava kampında meydana geldi. Çarpmanın etkisiyle sürücüler Tun-
cay K. ile Ertuğrul Ö. ve araç içindekiler yaralandı. İkincisi ise Erdek- Bandırma karayolunun 4. kilometresinde meydana geldi. Bu kazada ise Mustafa E. adlı sürücü kazayı küçük sıyrıklarla atlattı. Kazalardan üçüncüsü ise Erdek-Ocaklar karayolunda meydana geldi. Kazada yaralanan yoktu. Erdek İtfaiye Amirliği kazadan sonra yolları temizledi. Polis ise olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Kazalardan biri de gündüz meydana
geldi. Kaza Gedeve bölgesinde meydana geldi. Kazada Ahmet Emre K. ile yanındaki arkadaşı Hakan G. yaralandı. Diğer kaza ise Beyazevler Mevkiinde meydana geldi. Kazada araç sürücüsü ve yanındakiler yaralandı. Bandırma’da ve bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Erdek merkezde okullar tatil değildi fakat çevre mahallelere ve taşımalı eğitime okullar tatil edildi.

















                    
                                                       KARNELER KARADAŞ’DAN
  
           Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş ve beraberinde Erdek Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Alper Yeniel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İstiklal İlkokulunda 2015-2016 eğitim öğretim yılı yarı yıl karnelerini dağıttı.
Karne töreninde, öğrenciler Karnelerini Kaymakam Karadaş, Garnizon Komutanı Yeniel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan’ın elinden alarak sömestr tatilinin sevincini yaşadılar. Dört aylık eğitim-öğretim dönemi boyunca emeklerinin karşılığını karnelerindeki notlarıyla alan öğrenciler, 16 gün sürecek yarıyıl tatiline sevinç ve coşkuyla başladılar. İlçemizde bulunan Okul öncesi Anasınıfları, İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler de düzenlenen karne törenlerinde, öğrenci velileri de çocuklarının karne heyecanını paylaştılar. *Erdek Doğuş 













                      BELEDİYEDEN DİJİTAL HAVA DURUMU ÖLÇER

             Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında; Erdek ilçe meydanlarında ve kırsal mahallerimizde kullanılmak üzere temin edilen, Led Dijital Hava Durumu Ölçüm Saatleri; Erdek Cumhuriyet Meydanında ve Havuzlu Meydana birer adet olmak üzere yerlerine takıldı.

  Dijital hava ölçün saatleri ilçemiz merkezi haricinde, mahallelerimize de önümüzdeki günlerde daha önceden belirlenen yerlere sabitlenecek. İlçemize bağlı her kırsal mahallede, meydanlara bir adet monte edilecek olan led dijital hava durumu ölçüm saatleri üzerinde tarih ve saati gösteren ibarenin altında hava sıcaklığı ve nem oranı ibaresi bulunuyor. 






























                                      DOLGU ALANLARI BÜYÜKŞEHİRE GEÇTİ   
 
        Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Marmara ve Erdek ilçelerinde bulunan toplam 35 bin 236,91 metrekarelik alanın Balıkesir Büyükşehir Başkanlığı’na tahsis edilmesine onay verdi.
          Buna göre Marmara İlçesi Okullar Mahallesi’nde bulunan 6 bin 557 Erdek’in Seyitgazi’de bulunan 3 bin 246, Halitpaşa Mahallesi’nde bulunan 7 bin 465 ve Ocaklar Mahallesi’nde bulunan 17 bin 968 metrekare dolgu alanı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçti.
          Bundan böyle işyeri bulunan müstecirler kiralama işlemlerini İlçe Mal Müdürlükleriyle değil Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yapacaklar.
(Haber ve fotoğraf: Yeni Erdek)

 












                                                              ERDEK’TE YANGIN
   
 Çarşamba sabah 07.00 sıralarında çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken, mahsur kalan aileyi itfaiye kurtardı. İlçemiz Yalı Mahallesi Öğretmen Hüseyin Budak Sokak´ta bulunan Emek Apartmanın 3. katında çıkan yangın çevrede korku yarattı.
Edinilen bilgiye göre ev sahibi Mehmet Emin Erdem, sabah sobayı yaktıktan sonra tekrar uyuya kaldığını yoğun duman kokusuyla uyandığında sobanın bacasının tutuştuğunu fark etti.
Bacayı kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışan aile başarılı olamayınca itfaiyeyi aradı. Alevlerin evdeki eşyaları tutuşturmasıyla mahsur kalan aileyi yanmaktan itfaiye son anda kurtardı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kısa sürede kontrol altına alınan yangın yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından söndürülebildi.
Öte yandan evin iç kısmının mantolama yapılmış olması yangının kısa sürede büyümesine neden olduğu tahmin edilirken, Erdem ailesinin önceki yıllarda da yine bir evlerinin yandığı öğrenildi. *Erdek Doğuş 














                               
                                                            NİL UZER TÜRKİYE 2.Sİ
                  
              Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Nil Uzer yüksek atlama dalında kendinden büyüklerle yarışmasına rağmen Türkiye ikincisi oldu.
              Şampiyonanın ilk gününde Nil Uzer kendinden büyük sporculardan sadece birine geçilerek Türkiye 2.si olmayı başardı. Şampiyona 25 Ocak Pazartesi günü sona erecek.

 












                               KARNE GÜNÜ FENALAŞAN KIZ HAYATINI KAYBETTİ
  
      Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Bahadır Ergin’in kızı Açelya Ergin beyninde oluşan baloncuk nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
     Bandırma’da Hasan Atlı Ortaokulu 7. sınıfa giden Açelya Ergin Cuma günü okulunda yapılan karne gününde karnesini alınca aniden rahatsızlandı. Açelya Ergin’in o akşam beyin ölümü de gerçekleşti. Bahadır Ergin ve Gülçin Ergin’in tek çocukları olan Açelya’nın cenazesi hastaneden alınıp, evine götürüldü. Cenaze namazı Haydarçavuş Camii’nde kılındı.
    Törene Bandırma kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, öğretmenler ve okul arkadaşları katıldı. Cenazeyi Bandırma İlçe Müftüsü Süleyman Çelik kıldırdı. Açelya Ergin’in cenazesi ardından toprağa verildi.       












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.