15 Nisan 2014 Salı


                                                           HABERLER 


CUMHURİYET MEYDANI TOPLANTISI
 Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilk belediye meclis toplantısını Cumhuriyet Meydanı’nda halkla iç içe yaptı. Bu Türkiye’de bir ilk. Toplantıda birinci başkan vekilliğine Recep Eren (CHP), meclis ikinci başkan vekilliğine Şükrü Talaş (CHP), meclis katipliklerine Girol Süzgün (CHP), İbrahim  Beyoğlu (CHP), encümen üyeliklerine Burhan Karışık (CHP), Nimet Kalafat (CHP), Plan Bütçe Komisyonu'na Hasan Yapakçı (CHP), Canan Kırdar (CHP), Mehmet Ali Tetik (CHP), Çetin Gül (CHP), Pakize Ciciler (AKP), İmar Komisyonu'na, Burhan Karışık (CHP), Mehmet Ali Tetik (CHP), Recep Eren (CHP), Girol Süzgün(CHP), Nimet Kalafat (CHP), Marmara Boğazlar ve Belediyeler Birliği üyeliğine İbrahim Beyoğlu (CHP), Çetin Gül (CHP), Tarihi Kentler Birliği üyeliğine Nimet Kalafat (CHP), Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği üyeliğine Recep Eren (CHP) seçildiler. 












                                                                                                      MİLLİ OLDU LAR

18 Eylül Ortaokulu Atletizm takımını başarıdan başarıya koşturan Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan ile sporcularından Aleyna Çakmak'a milli davet geldi.
Milli davet hakkında görüşlerini bildiren Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan : "Her zaman hedefler koyduk. Her hedefe ulaştığımızda yeni hedeflerimiz oldu. 7 yıl önce ilçemizde başlayan mücadelemiz Balıkesir'le devam etti. Sayısız il şampiyonlukları yaşadık. Devamında bölge şampiyonlukları ve ardından Türkiye dereceleri geldi. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye Şampiyonu olmaktı. 26 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda 400 metre Türkiye Şampiyonluğunu Erdek'e kazandırdık. Artık sırada tek bir hedefimiz vardı o da ülkemizi ay yıldızlı forma altında, sırtında Türkiye yazısı ile temsil etmekti. Çok şükür bu hedefimize de ulaştık" dedi. 









EMNİYET TEŞKİLATI 169 YAŞINDA

  Güvenliğimizi sağlayan emniyet teşkilatı yani polisler günü 10 Nisan’dı. Emniyet teşkilatı 169 yaşına bastı. 1845 yılından beri görevde olan teşkilatımızın kuruluşu Erdek’te de törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı
Ertan Çubukçu, Erdek Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Onur Bakırhan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
                                  












                                         
                                                           KİTAP KUMBARAM


Erdek'te öğrencilere kitap okuma bilincini aşılamak ve kendi biriktirdikleri para ile kitap alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla "Kitap Kumbaram" projesi hayata geçirildi.
Halitpaşa İlkokulunda düzenlenen "Kitap Kumbaram" projesi sergisine Kaymakam İsmail Kaygısız, Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Halitpaşa İlkokulu Müdürü Serhat Deniz, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlçede ilk kez gerçekleştirilen projede, yaklaşık iki ay önce tüm öğrencilere okul idareleri tarafından bedava kumbara dağıtıldı. Kumbaraları evlerine götüren çocuklar iki ay boyunca para biriktirdiler. İlki Halitpaşa İlkokulunda açılan kitap sergisinden biriktirdikleri paralarla istedikleri kitabı aldılar.    









AK PARTİ’DEN ZİYARET
 
  
 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan A. Edip Uğur'a kutlama ziyaretleri sürüyor.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, beraberinde Erdek eski Belediye Başkanı Hüseyin Aysan olmak üzere, yerel seçimlerden büyük bir başarı ile çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'a makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Erdek heyetini oldukça sıcak karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının kendilerine yaptığı ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirip teşekkür etti.









                               MUHTAR SONUÇLARI

Halitpaşa = Recep Kara
Yalı         =  Erhan Sutaş (Erhan Alpman kararla görevden alındı.)
Atatürk    =  İbrahim Kaba
Sahil        =  Nurcan Sönmez
Zeytinli    =  Ali Aydın 



SİZE ÖZEL HABERİMİZ VAR

 Ünlü yazar Ahmet Kundakçıoğlu, geçen hafta Halitpaşa İlkokulu’nda kitaplarını imzalattı.
Kundakçıoğlu’na ilgi büyüktü.

*Açelya BÖLÜKBAŞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.